x close

CSM a dat aviz negativ pentru cei doi procurori propuşi de Mona Pivniceru

de L.D.    |    22 Noi 2012   •   16:14
CSM a dat aviz negativ pentru cei doi procurori propuşi de Mona Pivniceru 525 Foto: Mediafax

Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ, joi, numirea lui Ioan Irimie şi a lui Tiberiu Niţu la conducerea DNA, respectiv în funcţia de procuror general, ambii înregistrând cinci voturi "împotrivă" şi unul favorabil, acesta aparţinând ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru. Avizul este doar unul consultativ, ultimul cuvânt fiind al preşedintelui Traian Băsescu.

Ioan Irimie şi Tiberiu Niţu urmau să ia locul lui Daniel Morar şi Laurei Codruţa Kovesi.

În 13 noiembrie, ministrul Mona Pivniceru a spus, într-o emisiune televizată, că nu ştie ce va face în cazul respingerii propunerilor sale pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, dar că "probabil" îi va desemna pe următorii doi în ordinea nominalizărilor pe care le-a făcut: Elena Hach şi Claudiu Dumitrescu.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni că nu se poate antepronunţa în privinţa procesului de selecţie a noilor procurori-şefi de la Parchetul General şi DNA, pentru că trebuie să vadă mai întâi documentele.

La începutul lunii noiembrie, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat că procurorul Tiberiu Mihail Niţu este propunerea pentru funcţia de procuror general al României şi procurorul Ioan Irimie este propunerea pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Eurodeputatul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, susţine că actualul ministru, Mona Pivniceru, trebuie să-şi asume răspunderea propunerilor de procurori şefi înaintate
CSM, să se ruşineze de modul în care aceştia s-au prezentat şi să îşi dea demisia.


Citeşte mai multe despre:

CSM aviz negativ
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati