Antena 3 CNN Politică Cum a dublat PDL numărul de parlamentari, deşi susţinea înjumătăţirea lor

Cum a dublat PDL numărul de parlamentari, deşi susţinea înjumătăţirea lor

Cum a dublat PDL numărul de parlamentari, deşi susţinea înjumătăţirea lor
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    30 Oct 2012   •   20:58

PDL şi preşedintele Traian Băsescu au susţinut, timp de doi, că vor reducerea numărului de parlamentari la circa 300, însă s-a ajuns să avem aproape dublu, adică 500 de parlamentari. Cazul a fost prezentat în ediţia de marţi seară a emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.

"Nu mă satisface această soluţie cu două camere şi cu 388 de parlamentari. Polticienilor de la PDL care sunt cinstiţi le recomand să susţină iniţiativa USL care vizează 300 de parlamentari. Mi se pare corectă, măcar răspunde unui deziderat - 300 de parlamentari", declara preşedintele Traian Băsescu, pe 14 noiembrie 2011, la TVR 1.

Astfel, PDL propunea Parlament bicameral cu 388 de membri, iar USL, tot Parlament bicameral, dar cu 300 de parlamentari.

În prezent însă, cu un sistem electoral moştenit de la PDL, s-a ajuns să avem circa 500 de parlamentari, deşi PDL susţinea că doreşte reducerea lor la 300. Mai exact, spunea preşedintele Băsescu în 2011, 200 de deputaţi şi 100 de senatori.

După ce preluat guvernarea, USL a dorit să modifice legea, însă s-a ajuns ca după alegerile din 2008, numărul parlamentarilor să fie de 471.

"Era normal ca PDL să nu vrea să modifice legea, pentru că parlamentarii în plus sunt de la PDL şi de la PPDD", a comentat Mircea Banias, senator PC.





×
Subiecte în articol: pdl Subiectiv USL Mircea Banias
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close