Antena 3 CNN Politică Cum explică Liviu Dragnea ruptura PSD de Guvernul Cioloș: ”Moțiunea poate fi reactivată oricând”

Cum explică Liviu Dragnea ruptura PSD de Guvernul Cioloș: ”Moțiunea poate fi reactivată oricând”

Cum explică Liviu Dragnea ruptura PSD de Guvernul Cioloș: ”Moțiunea poate fi reactivată oricând”
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Aug 2016   •   09:01

PSD nu-şi mai doreşte un Guvern care să-l aibă la conducere pe Dacian Cioloş. Liviu Dragnea i-a declarat Oanei Zamfir, în cadrul unei ediţii speciale la Antena 3, că partidul nu va vota bugetul propus de tehnocraţi şi că îşi doreşte un premier din randul PSD.

Liviu Dragnea a explicat de ce PSD a votat pentru învestirea actualului Guvern, dar şi care sunt motivele care au dus la ruptura dintre cel mai mare partid din Parlament şi actualul Executiv.  

”Am avut incredere ca oameni veniti de la Bruxelles, care n-au interese politice, pot gestiona un an de zile treburile curente ale țării. Codul fiscal este foarte clar. Probabil că cineva din Ministerul de Finanțe s-a gândit să mai ia niște lei de la oamenii cu probleme din România, au făcut acea HG, i-au împins-o ministrului, a dat-o mai departe la premier, care s-a văzut obligat să țină frontul și îl ține greșit”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD susţine că disputa generată de atitudinea guvernului faţă de veterani şi persoanele cu dizabilităţi a făcut ca liderii partidului să ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură.

”Cum s-au îndreptat către persoanele cu dizabilități, mâine se pot îndrepta către medici. Dacă vor mai avea de gând să inițieze așa ceva, moțiunea de cenzură poate fi reactivată oricand”, a mai spus el.

Chiar dacă nu are încredere în Guvernul de tehnocraţi, seful social-democraţilor este conştient că PSD nu poate forma încă un Guvern. Liviu Dragnea este însă convins că actualul Executiv nu poate construi bugetul pentru anul viitor.  

Liderul PSD a precizat că partidul social-democrat va construi propriul buget pe care îl va propune după alegerile din toamnă.

 

×
Subiecte în articol: guvernul Cioloș Liviu Dragnea
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close