Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloş: "Cîţu se simte singur stăpân pe moşie şi face ce vrea el. Are un comportament iresponsabil"

Dacian Cioloş: "Cîţu se simte singur stăpân pe moşie şi face ce vrea el. Are un comportament iresponsabil"

Dacian Cioloş a precizat în această seară că poate continua coaliţia dar cu un alt premier, pentru că nu mai pot fi "Yesmenii" PNL. „Noi nu am fost votaţi ca să ascultăm orbeşte de Florin Cîţu", a precizat co-preşedintele USR PLUS.

Dacian Cioloş: "Cîţu se simte singur stăpân pe moşie şi face ce vrea el. Are un comportament iresponsabil"
de Claudia Popovici    |    19 Sep 2021   •   22:21

Dacian Cioloș a reiterat poziția partidului său privind coaliţia şi îl acuză pe premierul Florin Cîţu de comportament iresponsabil. 

"Suntem gata să revenim la guvernare dar cu un alt premier. Noi putem continua coaliţia, dar cu un alt premier. Noi am intrat în coaliţie ca să facem reforme. Noi nu am intrat în coaliţie ca să mergem la altar cu PNL.

"Cîţu se simte singur stăpân pe moşie şi face ce vrea el"

Un alt premier trebuie să garanteze punerea în aplicare a programului de guvernare. Trebuie să vedem ce nume de premier ne propune PNL. Premierul are un comportament iresponsabil. Cîţu se simte singur stăpân pe moşie şi face ce vrea el. Noi vrem să nu aşteptăm 2024 ca să facem reforme. Oamenii aşteaptă reforme de ani de zile. USR PLUS vrea să facă reforme până în 2024.

Noi nu intrăm la guvernare doar ca să fim „Yesmenii” PNL”. Pentru USR PLUS nu există decât formula cu PNL şi UDMR. Probabil că pentru PNL există şi formula cu PSD, dar să ne-o spună măcar. Noi nu am fost votaţi ca să ascultăm orbeşte de Florin Cîţu. Cîţu nu poate să arunce în aer Guvernul când vrea el şi să facă ce vrea cu banii publici”, a declarat co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş la Aleph News.

„Reformele trebuie asumate printr-un calendar clar”

Mai mult, el a subliniat că partidul său nu este dispus să renegocieze ministerele, în cazul în care USR PLUS se întoarce în coaliţia de guvernare.

„Nu văd de ce să renegociem posturile că aşa vrea nu ştiu cine din PNL. O discuţie de refacere a coaliţiei nu poate începe de la ministere, refacerea coaliţiei trebuie să înceapă de la ce vrem să facem. Dacă nu arunca Cîţu în aer Guvernul, urma să discutăm propunerile concrete pe reforma pensiilor speciale.

Reformele trebuie asumate printr-un calendar clar. Dacă revenim, în 1 lună trebuie găsită o formulă pentru SIIJ, trebuie să venim cu propuneri concrete pe pensiile speciale şi depolitizarea administraţiei publice. Nu vedem motive să discutăm de schimbarea ministerelor, a mai precizat Cioloş sursei citate.


 "USR PLUS va avea candidat la Preşedinţia României, care va fi stabilit din 2023"


„Ce vrea PNL este problema lor. Noi vom avea candidat la Preşedinţia României. Nu e normal să ţii prizonieră o ţară întreagă, să dai peste cap Guvernul pentru că ai alegeri în partid. (...)Candidez ca să depăşim momentul „Noi, USR” şi „Noi, PLUS”.

După aceste alegeri vom avea structuri unice de conducere. USR PLUS trebuie să fie un partid unit, nu un partid uniform. Preşedintele USR PLUS nu trebuie să fie automat şi candidatul la Preşedinţie. În 2023 trebuie să vedem ce candidat avem pentru a câştiga alegerile prezidenţiale.

Obiectivul nostru în 2024, cu 4 rânduri de alegeri, trebuie să fie acela de a câştiga alegerile. Figura candidatului nostru va influenţa şi celelalte alegeri. Până la Preşedinţie, trebuie să demonstrăm că putem face nişte reforme, dacă ne întoarcem la guvernare”, a mai spus Dacian Cioloş subliniind că partidul său nu va renunța sub nicio formă la moţiunea de cenzură depusă în Parlament.

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close