Antena 3 CNN Politică Dăianu este dispus să renunţe la europarlamentare

Dăianu este dispus să renunţe la europarlamentare

Dăianu este dispus să renunţe la europarlamentare
20 Sep 2007   •   11:54

Liberalii şi-au anunţat joi lista de candidaţi pentru europarlamentare şi imediat au apărut discuţii. Numărul doi pe listă, economistul Daniel Dăianu, este gata să se retragă dacă trecutul său de ofiţer DIE va dăuna imaginii PNL. Dăianu susţine că decizia de a se înscrie în PNL nu a fost deloc uşoară. Totuşi, acum ar fi dispus să se retragă.

Dăianu a povestit că s-a lovit de trecutul său şi când i s-a propus să facă parte din Guvernul Ciorbea, chiar dacă demisionase din structurile fostei Direcţii de Informaţii Externe încă din 1978. Călin Popescu Tăriceanu l-a susţinut însă pe Dăianu şi a afirmat că este o mare diferenţă între activitatea de colaborator ascuns al fostei Securităţi şi faptul de a fi lucrat ca analist financiar, în fosta DIE.

Candidaţii liberali pentru europarlamentare au fost anunţaţi oficial în cadrul unei ceremonii, după ce lista a fost definitivată de membrii delegaţiei permanente. Daniel Dăianu este al doilea pe listă, după Renate Weber.

Pe listă se mai află europarlamentarii Adina Vălean şi Cristian Buşoi, Ramona Mănescu de la PNL Bucureşti, vicepreşedintele Tineretului Naţional Liberal Csibi Magor, istoricul Stejărel Olaru, Iulia Huiu din partea organizaţiei PNL sector 1 Bucureşti, Horia Toma din partea organizaţiei Prahova şi primarul municipiului Baia Mare, Anghel Cristian. Lista este închisă chiar de preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close