Antena 3 CNN Politică Dan Barna, cu mandatul pe masă. Mai mulți lideri îi cer demisia din fruntea formațiunii

Dan Barna, cu mandatul pe masă. Mai mulți lideri îi cer demisia din fruntea formațiunii

Dan Barna, cu mandatul pe masă. Mai mulți lideri îi cer demisia din fruntea formațiunii
12 Noi 2019   •   10:58

Eșecul de la alegerile prezidențiale zdruncină USR. Mai mulți lideri ai USR cer demisia lui Dan Barna din fruntea formațiunii. Tot mai multe voci din partid îi cer demisia lui Dan Barna si o reformare de urgenta a partidului. In schimb, presedintele USR spune însă că îşi asumă responsabilitatea pentru scorul deyastruos, dar nu îşi va da demisia. "Bucata de Românie pe care m-am bazat este mai mică faţă de ce am anticipat", este explicaţia liderului USR.

Potrivit realitatea.net, după mai multe discuții și analize, Dan Barna le-a dat asigurări celor din USR că-și va pune mandatul pe masă și va solicita un vot de încredere din partea membrilor de partid, cel mai probabil prin intermediul unui vot electronic, metoda preferată de USR pentru a-i consulta pe cei din partid.

Rezultatul dezastruos înregistrat de Dan Darna în primul tur al algerilor prezidenţiale a provocat revoltă în partid. În ciuda rezultatelor sub aşteptări, Dan Barna susţine însă că nu îşi dă demisia. 

În schimb, tot mai multe voci din interiorul partidului il critica pe Dan Barna.  Liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, susţine că USR a fost marele perdant în primul tur al alegerilor prezidenţiale întrucât nu şi+a asumat intrarea la guvernare alături de PNL. 

Potrivit rezultatelor oficiale parțiale publicate de Biroul Electoral Central, Dan Barna a obținut 14,19% din voturi, la alegerile prezidențiale de duminică şi s+a plasat pe locul al treilea, după Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close