Antena 3 CNN Politică Dan Barna, despre votul colegilor de partid: Eu rămân în USR, nu se pune problema să plec

Dan Barna, despre votul colegilor de partid: Eu rămân în USR, nu se pune problema să plec

Dan Barna, despre votul colegilor de partid: Eu rămân în USR, nu se pune problema să plec
Sursa foto: Foto: Dan Barna/facebook
19 Noi 2019   •   10:18

Dan Barna susține că va rămâne în USR, oricare ar fi rezultatul votului intern din partid pe care l-a convocat după terminarea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Mai mult, USR va rămâne în alianţa cu PLUS.

Dan Barna a declarat că nu va exista o alianţă USR – PNL la nivel naţional, dar nu exclude alianţe la nivel local, afirmând că este ”foarte necesar scenariul unui candidat comun la Bucureşti”.

„Îmi întreb colegii de partid dacă vor să-mi dau demisia sau nu. Ambele variante sunt pe masă, la propriu. Indiferent de decizia de miercuri, Alianţa merge mai departe, eu rămân în USR nu se pune problema să plec, pentru că e muncă de termen lung. Oricare rezultat este unul legitim normal, e decizia colegilor”, a afirmat Dan Barna, la postul național de televiziune.

Întrebat cărui fapt se datorează eșecul din primul tur al alegerilor prezidențiale, Barna a declarat: „Nu dau vina pe cetăţeni, este pur şi simplu o incapacitate a noastră, a mea şi a echipei cu care am lucrat, de a convinge mai muţi oameni. (...) Aceste alegeri arată cât de multă muncă este necesar să facem în continuare. Noi am deschis o uşă”, a spus Barna.

Dacian Cioloș, preferat de Coldea la șefia USR

Insuccesul lui Dan Barna la prezidențiale a dus la o mare deziluzie pentru gruparea Coldea, care și-a vazut distrus visul de a avea influență la Palatul Cotroceni, susține jurnalistul Mirel Curea. Acum fostul adjunct al SRI a trecut la varianta B, și anume preluarea alianței USR PLUS de către Dacian Cioloș.

Contactat telefonic la Antena 3, jurnalistul Mirel Curea susține că scopul scrisorii deschise transmise de Consiliul Naţional al PLUS partenerilor de alianţă de la USR a avut ca scop să îi anunțe că „trebuie neapărat să fuzioneze”.

Citește și

Dan Barna: "Alianța USR PLUS merge mai departe. Cele aproape 1,4 mil de voturi pe care le-am primit ne obligă să continuăm să luptăm"

×
Subiecte în articol: Dan Barna
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close