Antena 3 CNN Politică Dan Barna: USR nu va merge la Cotroceni cu o propunere de premier

Dan Barna: USR nu va merge la Cotroceni cu o propunere de premier

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, după căderea Guvernului Orban, că formațiunea pe care o conduce nu va merge la Cotroceni cu o propunere de premier.

Dan Barna: USR nu va merge la Cotroceni cu o propunere de premier
05 Feb 2020   •   16:26

"E clar că avem o majoritate toxică în Parlament, o majoritate care face imposibilă realizarea oricărui tip de reformă și căderea Guvernului de astăzi confirmă lucrul acesta.

Rămâne un semn de întrebare decizia premierului de a bonifica baronii PSD, președinții de consilii județene care, prin faptul că nu s-a mai emis acea ordonanță promisă de mult timp de către PNL, vor rămâne în continuare în funcțiile pe care le-au avut până în prezent. (...)

Poziția USR este aceea de a nu vota niciun guvern, pentru că România are în realitate nevoia de anticipate", a spus Dan Barna.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susținută de UDMR, împotriva Guvernului Orban, a trecut în Parlament cu 261 de voturi favorabile, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Moţiunea denumită 'Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti' a fost iniţiată după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

”Așteptăm să fim chemați de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni”, a spus Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Dan Barna Klaus Iohannis
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close