Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu anunţă că Traian Băsescu a pierdut procesul cu el: Justiţia a restabilit adevărul

Dan Voiculescu anunţă că Traian Băsescu a pierdut procesul cu el: Justiţia a restabilit adevărul

Dan Voiculescu anunţă că Traian Băsescu a pierdut procesul cu el: Justiţia a restabilit adevărul
de S.T.    |    17 Apr 2013   •   14:16

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a anunţat marţi, că preşedintele Traian Băsescu a pierdut cu el, pentru prima oară, un proces în Justiţie.

Dan Voiculescu, a scris, într-o postare pe blogul personal că "Justiţia a restabilit adevărul".

Redăm integral postarea:

In timpul campaniei privind referendumul pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu mi-a atribuit sistematic o afirmatie care nu-mi apartine (“Nu avem toata puterea pana nu luam si justitia.”). Am avertizat de atunci ca domnul Basescu incearca sa atraga justitia in dispute politice.

Declaratia mentionata este un fals citat pe care mi l-a atribuit ziarul Evenimentul zilei in data de 26 iunie 2012. De altfel, stiind ca declaratia nu imi apartine, publicatia respectiva a avut prudenta de a nu folosi ghilimelele in momentul in care a mentionat-o.

Desi a fost avertizat asupra caracterului fals al acestei informatii, presedintele Traian Basescu a comunicat-o sistematic, invocand-o inclusiv de la tribuna Parlamentului, cu ocazia dezbaterii propunerii de suspendare, din iulie 2012.

De altfel, cu acel prilej, am semnalat public minciuna si chiar l-am dat in judecata pe Traian Basescu (actiunea civila nr. 16357/302/2012, Judecatoria Sectorului 5, Bucuresti).

In ciuda reactiei mele publice, minciuna a fost apoi repetata cu obstinatie de politicienii si jurnalistii care il sustin pe presedintele Basescu.

In data de 27 martie 2013, Judecatoria Bucuresti a decis ca fapta domnului Traian Basescu a fost ilicita.

In aceste conditii, reactia oricarei persoane de buna credinta ar fi sa-si asume public eroarea. Ar fi natural ca toti cei care, in ultimele 10 luni, au repetat minciuna, acum sa o retracteze public. Probabil ca nu o vor face.

Acestea sunt datele obiective. Cand decizia instantei a devenit publica, reactia oficiala a Presedintiei, exprimata la Televiziunea Romana (TVR1) in data de 16 aprilie 2013, a fost ca „este atacat statul de drept”. Din pacate, aceasta reactie confirma reflexul nociv al domnului Traian Basescu de a decredibiliza teme deosebit de importante, precum statul de drept, doar pentru a camufla erori personale, confirmate obiectiv de justitie.


×
Subiecte în articol: PC
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close