Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: De ce a pierdut România respectul partenerilor europeni?

Dan Voiculescu: De ce a pierdut România respectul partenerilor europeni?

Dan Voiculescu: De ce a pierdut România respectul partenerilor europeni?
11 Mai 2019   •   23:13

"Izolarea ridicolă a președintelui Iohannis la summitul de la Sibiu este efectul nefericitului obicei al unor lideri români de a-și desființa propria țară în dialog cu partenerii externi", scrie profesorul Dan Voiculescu, pe blog.

"Din seria nesfârșită de declarații prin care s-au pârât unii pe alții, amintesc doar de poziția lui Klaus Iohannis care, chiar înainte de preluarea Președinției Consiliului Uniunii, le transmitea europenilor că România nu este pregătită să-ș asume o asemenea responsabilitate!

În aceste condiții, nu trebuie să ne mirăm că suntem ignorați chiar și la noi acasă. Dacă ne purtăm ca membri de mâna a doua, rătăciți în răfuieli interne, ratând mereu obiectivele majore și imaginea de ansamblu, vom fi tratați în consecință. Nimeni nu ne va oferi respectul la care am renunțat noi înșine.

Sper că președintele Iohannis are măcar abilitatea de a învăța din propriile erori și, după stajenitoarele momente de la Sibiu, va înțelege că de fiecare dată când își atacă strident partenerii instituționali și împarte electoral națiunea română între buni și răi, subminează autoritatea instituției și a țării pe care o reprezintă", adaugă acesta.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close