Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Nu trebuie să ne grăbim cu egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi

Dan Voiculescu: Nu trebuie să ne grăbim cu egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi

de M.Z.    |    28 Aug 2013   •   13:27
Vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi nu trebuie egalizată deocamdată, în ciuda realităţilor economice invocate în sprijinul adoptării unei astfel de măsuri, apreciază preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

“Eu cred, de exemplu, că există încă diferenţe semnificative între responsabilităţile reale ale femeii şi cele ale bărbatului", a arătat Voiculescu, miercuri, într-o postare pe blogul personal.

El a reiterat ce a afirmat în mod public în 2009, argumentând că există încă diferenţe semnificative între responsabilităţile reale ale femeii şi cele ale bărbatului.

"Cred că femeia munceşte - în fapt - mai mult şi mai constant decât bărbatul. Pentru că, în lumea contemporană, femeia matură are cel puţin două slujbe: una de prestator pe piaţa muncii şi alta de - de mamă şi de gospodină. Că în Occident există o tendinţă naturală a femeii de a deveni care lasă treburile casei pe mâna unei bone şi a unei menajere plătite din banii câştigaţi la job - asta nu poate nega nimeni. Dar, chiar şi aşa, cu bonă şi menajeră, femeia tot trebăluieşte în gospodărie după serviciu", consideră Dan Voiculescu.

Preşedintele fondator al conservatorilor mai argumentează că, probabil, România va mai avea nevoie de o jumătate de secol pentru a-şi aduce femeile în situaţia emancipării reale.

"Adevărul necosmetizat este că, acum, femeile noastre muncesc ca nişte robi în gospodărie şi că doar vreo 5% sau 10% dintre ele îşi permit o bonă sau o menajeră. De ce spun toate aceste lucruri? Pentru că nu sunt convins - aşa cum este preşedintele Traian Băsescu - că ar trebui să ne grăbim cu egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi. Există, într-adevăr, o tendinţă de gen la nivelul Uniunii Europene - dar părerile sunt şi acolo împărţite, argumentului egalităţii dintre femei şi bărbaţi fiindu-i opusă ideea unei mai mari responsabilităţi a femeii în zona familiei şi carităţii," consideră preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.
×
Subiecte în articol: varsta de pensionare Dan Voiculescu

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close