Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Traian Băsescu reprezintă o vulnerabilitate pentru România

Dan Voiculescu: Traian Băsescu reprezintă o vulnerabilitate pentru România

Dan Voiculescu: Traian Băsescu reprezintă o vulnerabilitate pentru România
de S.T.    |    26 Mar 2013   •   12:12

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a scris într-o postare pe blogul personal că un preşedinte atât de slab precum Traian Băsescu, intrat pe spirala derizoriului, reprezintă o vulnerabilitate pentru România.

Redăm integral postarea
:

Infrangerea Elenei Udrea in congresul PDL a spulberat fragilul echilibru emotional al domnului Basescu.

Furios, frustrat, ranit in orgoliul de mascul alfa incapabil sa-si protejeze teritoriul, Traian Basescu a dat masura suprema a neputintei sale: s-a filmat dand spasmodic din mana, ca o papusa de lemn uitata pe bordul unei masini comuniste.

Luni, trezit din aburii furiei, a incercat sa schimbe agenda publica printr-o scrisoare deliranta adresata Parlamentului. Mesajul, care sintetizeaza demagogia basesciana din ultimii ani, abunda de termeni ultimativi ce incalca, in mod evident, echilibrul institutional reglementat de Constitutie.

Astfel, cu scurt-metrajul din ziua congresului PDL si ultimatumul neconstitutional adresat Legislativului, Traian Basescu a intrat ireversibil in sfera ridicolului, a minoratului politic. Strident si inconsistent. Vesel si iresponsabil.

Evident, nimeni nu l-a mai luat in serios. A fost fie ironizat, fie ignorat. Insa, din pacate, dezechilibrul persoanei se transfera asupra institutiei. Functia de presedinte al Romaniei a fost redusa de Traian Basescu la dimensiunile minuscule ale unui saltimbanc. Pe termen scurt, putem rade. Insa, pe termen lung, se impune o reactie institutionala serioasa si ferma.

Romania este o tara, nu un cabaret. 20 de milioane de romani au nevoie de institutii serioase, de solutii economice si sociale, de credibilitate externa. 20 de milioane romani au nevoie de un presedinte care sa ii reprezinte cu onoare in lume, nu de un presedinte ajuns de rasul lumii. Un presedinte atat de slab precum Traian Basescu, intrat pe spirala derizoriului, reprezinta o vulnerabilitate pentru Romania pentru ca este predispus la orice compromis intern si extern.

De aceea, cat de curand, dupa ce rasul se va fi oprit, este absolut necesar ca toti cei responsabili pentru destinul Romaniei sa decida cand si cum vor reface increderea in Presedintia Romaniei, institutie fundamentala a democratiei.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Elena Udrea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close