Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu va începe strângerea a 500.000 de semnături pentru revizuirea Constituţiei

Dan Voiculescu va începe strângerea a 500.000 de semnături pentru revizuirea Constituţiei

Dan Voiculescu va începe strângerea a 500.000 de semnături pentru revizuirea Constituţiei
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    03 Oct 2011   •   21:07

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, a făcut un apel la români luni seară, la Antena 3, şi a propus strângerea de semnături pentru revizuirea Constituţiei şi demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Pentru această iniţiativă legislativă, este nevoie de 500.000 de semnături.

Dan Voiculescu speră ca aceste semnături să se strângă, deşi spune că multor români le este frică să facă acest lucru, iar unii dintre ei sunt deja obosiţi şi nu mai cred în politicieni.

"Pentru semnătură, este nevoie ca cel care semnează să-şi dea numele, seria de pe buletin, CNP-ul şi astfel va fi în vizor, să spun aşa. Am observat, cu durere, că multor români le e frică, pentru că au familie, copii şi le este teamă de represaliile regimului Băsescu. Aşadar, frica va fi un element determinant", a spus vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, luni seara, la emisiunea Ştirea zilei, de la Antena 3.

"Sigur, eu sper să existe 500.000 de români care au demnitate şi curaj să semneze", a continuat Dan Voiculescu.

Revizuirea Constituţiei a intrat în linie dreaptă, scrie senatorul pe blogul său. Apelul lansat pe 1 august a avut ecou în cadrul societăţii civile, iar proiectul a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ, pe 27 septembrie.

"În câteva zile, proiectul va fi publicat în Monitorul Oficial şi apoi va începe strângerea a 500.000 de semnături din întreaga ţară", scrie senatorul Dan Voiculescu pe blogul său.

 


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close