Potrivit documentului, după alegerile parlamentare, nominalizarea USL pentru funcţia de preşedinte al Senatului revenea PC.
"Pentru a înlatura orice dubiu, am luat decizia prezentării publice a documentului semnat împreună cu domnul Crin Antonescu, în martie 2012, care arată negru pe alb că funcţia de preşedinte al Senatului revenea Partidului Conservator, nu "în anumite condiţii", aşa cum susţinea domnia sa. În ciuda acestui angajament politic, am acceptat cedarea funcţiei către domnul Antonescu pentru a potenţa candidatura acestuia la funcţia supremă în stat, în spiritul parteneriatului din USL", se arată într-o declaraţie a lui Daniel Constantin prezentată de Mediafax.
El a spus că a luat decizia prezentării publice a acestui document "ca urmare a dezinformării propagate în plan public în legătură cu ponderea Partidului Conservator în guvernare".
"Accentuez că nu exista intenţia ca Partidul Conservator să preia funcţia deţinută de domnul Antonescu şi că am facut această precizare strict în ideea unei corecte informări", a subliniat Constantin.
Liderul PC a făcut public şi textul "Acordului politic PSD, PNL şi PC", semnat în martie 2012 de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. Potrivit acordului, "la următoarele alegeri prezidenţiale, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Preşedinte al României revine Partidului Naţional Liberal"
De asemenea, "după următoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Prim Ministru al Guvernului României revine Partidului Social Democrat".
"După următoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Preşedinte al Senatului revine Partidului Conservator", se mai arată în documentul semnat în martie 2012. Totodată, se prevede că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor revine PSD.
"Pentru repartizarea tuturor funcţiilor numite la nivelul administraţiei centrale şi guvernamentale care vor reveni USL după următoarele alegeri parlamentare, anticipate sau la termen, se va respecta următoarea proporţie: PSD 50%, PNL 40% şi PC 10%", se mai arată în document.
Acordul mai stabileşte că orice modificare a acestuia se poate realiza "exclusiv pe baza consensului părţilor semnatare".
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că el nu a încheiat niciun document secret cu Daniel Constantin sau cu altcineva şi că protocolul ACD prevedea că preşedinţia Senatului revenea PC, în anumite condiţii, arătând că nu este omul care poate fi ameninţat cu pierderea unui post.
Crin Antonescu: "Ameninţările voalate" cu privire la pierderea funcţiei de preşedinte al Senatului sunt "inutile şi caraghioase"
Reacţia lui Crin Antonescu la scandalul din USL: Dacă cineva crede că PNL va accepta transformarea USL în moşia lui Ponta se înşală