Antena 3 CNN Politică Daniel Constantin: Poate avem ocazia, chiar la Braşov, ca Victor Ponta să ia o decizie privind candidatura la prezidenţiale

Daniel Constantin: Poate avem ocazia, chiar la Braşov, ca Victor Ponta să ia o decizie privind candidatura la prezidenţiale

Daniel Constantin: Poate avem ocazia, chiar la Braşov, ca Victor Ponta să ia o decizie privind candidatura la prezidenţiale
de M.T.    |    20 Mai 2014   •   20:37

În cadrul unui miting electoral al Alianţei PSD-PC-UNPR desfăşurat la Braşov, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a vorbit despre posibilitatea ca premierul Victor Ponta să ia o decizie privind eventuala sa candidatură la alegerile prezidenţiale.

„Îmi aminteam că primul drum pe care l-a făcut Victor Ponta după ce a primit mandatul de a forma Guvernul a fost la Braşov. Poate avem ocazia, chiar la Braşov, ca Victor Ponta să ia o decizie cu privire la candidatura la funcţia de preşedinte al României”, a spus Constantin.

Revenind la alegerile europarlamentare de duminică, liderul conservator a afirmat că, „după doi ani de guvernare, este un moment în care trebuie să le spunem oamenilor ce am făcut din ceea ce am promis în 2012”.

„Victor Ponta a fost rugat să dea înapoi pensiile şi salariile şi a făcut acest lucru în prima şedinţă de Guvern. Am promis şi că vom asigura o creştere economică, astfel încât să putem să indexăm pensiile şi să vorbim de majorări de salarii şi astăzi, după doi ani de zile, pentru prima dată în ultimii ani, s-au indexat pensiile, iar doamna Rovana Plumb v-a spus că, în 2015, vor fi majorări de salarii. Acestea sunt realităţi care trebuie spuse oamenilor”, a mai precizat Daniel Constantin.

Prezent de asemenea la Braşov, Victor Ponta nu a comentat în privinţa candidaturii la prezidenţiale, însă a vorbit de cele „două bătălii importante” din perioada următoare.

„Oamenii au o mare speranţă că lucrurile merg în direcţia bună, dar mai avem două bătălii importante, cea pe de 25 mai şi cea din noiembrie. Şi atunci, tot ceea ce noi am promis putem duce la bun sfârşit. Mai ales că lucrurile pe care le-am promis sunt destul de simple”, a declarat Ponta.

„În primul rând, am zis că ne batem până la capăt cu regimul Traian Băsescu. Nu am dat niciun pas înapoi şi nu o vom face nici în continuare. Vom face dreptate până la capăt. Vorbim însă şi despre capacitatea noastră de a guverna mai bine ţara, de a ne ocupa de ceea ce nu s-a ocupat nimeni în aceşti ani şi cred că despre asta trebuie să vorbim şi pe 25 mai şi apoi în noiembrie”, a continuat premierul.

„În privinţa alegerilor pentru Parlamentul European, cred că totul s-a simplificat şi s-a redus la ceea ce noi am folosit ca slogan: «Mândri că suntem români în Europa». Cred că oamenii pe care îi propunem pentru PE sunt buni români, vă vor face mândri că sunt români şi vă garantez că toţi candidaţii noştri vă vor face mândri că sunteţi români”, a mai spus Victor Ponta.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close