Antena 3 CNN Politică Daniel Funeriu a semnat demiterea consilierului Melania Vergu (VIDEO)

Daniel Funeriu a semnat demiterea consilierului Melania Vergu (VIDEO)

Daniel Funeriu a semnat demiterea consilierului Melania Vergu (VIDEO)
03 Iun 2010   •   23:11

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a semnat, joi seară, ordinul de demitere din funcţie al consilierului Melania Mandas-Vergu. Aceasta ocupa funcţia de consilier personal şi purtător de cuvânt al ministrului Educaţiei.

Decizia ministrului vine după ce Melania Vergu a fost acuzată de abuz în serviciu şi incompatibilitate în funcţiile deţinute.

Consilierul ministrului Daniel Funeriu a cerut mai multor universităţi din ţară date despre practica studenţilor. Informaţiile îi foloseau însă şi pentru baza de date a firmei sale, care derulează un contract cu fonduri europene în acest domeniu. A fost acuzată că face abuz în serviciu şi se află în incompatibilitate, chiar de directorul autorităţii care gestionează fondurile europene.

Invitată joi seară în emisiunea "La Ordinea Zilei", Melania Vergu a declarat că nu se află în niciun fel de incompatibilitate dar că, dacă PDL va avea de câştigat în imagine prin plecare sa, atunci va face acest lucru.

Conflictul de interese a fost semnalat şi de rectorii care au primit cererea consilierei dar şi de cei de la agenţia de evaluare a calităţii educaţiei.


Firma Edu Tim, condusă de Melania Vergu şi de fiul său, este implicată într-un proiect de atragere de fonduri europene în valoare aproximativ 4 milioane de euro.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Daniel Funeriu decret demitere consilier
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close