Antena 3 CNN Politică Daniela Andreescu numită consilier de stat la Cotroceni

Daniela Andreescu numită consilier de stat la Cotroceni

Daniela Andreescu numită consilier de stat la Cotroceni
22 Noi 2007   •   08:11

Preşedintele Traian Băsescu şi-a numit consilier la departamentul legislativ un fost secretar de stat de la PD. Este vorba de Daniela Nicoleta Andreescu. Numele noului consilier a apărut în mai multe anchete de presă potrivit cărora, profitând de postul ei, ar fi trimis clienţi unor firme ale lui Dorin Cocoş. Departamentul Constituţional al Preşedinţiei la care a fost numită consilier Andreescu se ocupă, printre altele, şi de verificarea din punct de vedere constituţional a legilor primite de preşedinte spre promulgare.  

În vârstă de 44 de ani, noul consilier al preşedintelui Băsescu a lucrat, înainte de 1989, la Institutul de Proiectări Construcţii de Maşini. În primii ani după revoluţie a fost jurisconsult pentru CNSLR Frăţia.

Din 1994 pînă la începutul anilor 2000 ocupă diferite funcţii în mai multe ministere, după care se transferă în magistratură. Din ianuarie 2005, Daniela Nicoleta Andreescu este numită secretar de stat din partea PD în Ministerul Muncii, la Departamentul pentru muncă în străinătate, post pe care l-a părăsit în aprilie 2007, după ieşirea democraţilor de la guvernare.

În urmă cu un an, numele acesteia a fost menţionat într-o serie de anchete jurnalistice referitoare la omului de afaceri Dorin Cocoş, soţul fostului consilier prezidenţial Elena Udrea.

În calitate de şefă a Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă, Daniela Andreescu i-ar fi trimis pe muncitorii care doreau să lucreze în Spania către centre medicale la care Dorin Cocoş era acţionar, pentru a-şi face analizele medicale.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close