Antena 3 CNN Politică De ce îl susţine Băsescu pe Boc la şefia PDL: Este un politician onest, neatins de corupţie

De ce îl susţine Băsescu pe Boc la şefia PDL: Este un politician onest, neatins de corupţie

De ce îl susţine Băsescu pe Boc la şefia PDL: Este un politician onest, neatins de corupţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Mar 2011   •   21:53

Preşedintele Băsescu a explicat, în cadrul unei emisiuni la televiziunea publică, motivele pentru care îl susţine pe Emil Boc la şefia PDL. Liderul României susţine că actualul premier al României este un politician „onest, neatins vreodată de o discuţie despre corupţie”.

Preşedintele a menţionat că nu are nici un motiv să nu-şi afirme "simpatia pentru un om politic extrem de onest”, care „nu a fost atins vreodată de o discuţie despre corupţie”.

Iar laudele lui Traian Băsescu la adresa lui Emil Boc nu se opresc aici. Preşedintele României a ţinut să precizeze că primul-ministru  „şi-a sacrificat simpatia populatiei într-o perioadă grea pentru România” şi că este un politician care „a câştigat de două ori alegeri”.

Referitor la Vasile Blaga, preşedintele a declarat că „a fost şi este partenerul său, dar sub preşedintia lui Emil Boc PDL a obţinut cele mai mari succese electorale”.


Băsescu îl susţine pe Boc la şefia PDL


Traian Băsescu a comentat şi propunerile de modificare a Constituţiei. El a spus că România este „sufocată de alegeri”: “Avem patru tipuri de alegeri, patru ani la rând”. PDL-ul nu are forţa să treacă singur o modificare a Constituţiei, a menţionat Traian Băsescu, adăugând că, în cazul în care se negociază o soluţie cu partidele, este dispus să o promoveze, chiar dacă asta presupune o reducere a mandatului prezidenţial cu un an.

Traian Băsescu, despre modificarea Constituţiei


Preşedintele a dezvoltat şi subiectul mitei din vămi, acuzându-i pe liderii sindicali că reprezintă sistemul mafiot din vămi. Eu afirmasem că în afacerea cu vămile nu sunt implicaţi oameni politici. (...) Eu pot să merg mai departe şi să spun că, dacă există un sistem mafiot de colectare, el este sindicatul. Stiu ca asta nu place, dar asta e realitatea”, susţine Traian Băsescu. 

Preşedintele a calificat drept hazardate afirmaţiile potrivit cărora Vasile Blaga ar fi regina din Vămi. Liderul României a precizat, în schimb, că sindicatul este sistemul mafiot din vămi. „Ce ştiu precis este că sistemul mafiot construit este un sistem dirijat de la vârful sindicatului”, a insistat Băsescu. 


Preşedintele a mai declarat că, până în momentul de faţă, nu deţine informaţii despre un om politic care să fie implicat în scandalul vămilor.

Băsescu îi acuză pe liderii sindicali


 

 

 

×
Subiecte în articol: vama spaga sindicat
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close