Antena 3 CNN Politică Deființarea alianței PSD-ALDE în teritoriu face "victime"

Deființarea alianței PSD-ALDE în teritoriu face "victime"

Consilierii judeţeni giurgiuveni au votat, vineri, eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a lui Vasile Andronache, reprezentant al ALDE, acesta fiind înlocuit de către un consilier al PSD, Ionuţ Preda.

Deființarea alianței PSD-ALDE în teritoriu face "victime"
Sursa foto: foto: Agerpres
14 Feb 2020   •   17:35

"Vă propun suplimentarea ordinii de zi cu un proiect de hotărâre privind eliberarea domnului Vasile Andronache din funcţia de vicepreşedinte al CJ Giurgiu", a declarat vineri, la şedinţa ordinară a CJ Giurgiu, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina (PSD).

Propunerea a fost acceptată de consilierii judeţeni care şi-au exprimat opţiunea prin vot secret. După numărarea voturilor a reieşit că 20 de consilieri judeţeni au votat pentru eliberarea acestuia din funcţie, şapte nu au fost de acord cu eliberarea din funcţie şi un vot nu a fost exprimat.

"Ca urmare a desfiinţării alianţei PSD-ALDE în teritoriu şi după ce mai mulţi consilieri judeţeni au spus că Vasile Andronache nu a avut activitate, a fost întocmit un proiect de hotărâre privind eliberarea acestuia din funcţia de vicepreşedinte al CJ Giurgiu. Mai mult ca sigur proiectul de hotărâre va fi atacat în contencios administrativ pentru că Vasile Andronache se află în concediu medical, înlocuirea din funcţie s-a produs cu mai puţin de şase luni înainte de încheierea de drept a mandatului şi motivarea nu este una temeinică", a declarat, pentru AGERPRES, consilierul judeţean ALDE Constantin Basangiac.

În continuare, consilierii judeţeni au făcut o nouă propunere pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al CJ Giurgiu de către consilierul judeţean PSD Ionuţ Preda, propunere care a fost votată cu majoritate de voturi.

În cadrul aceleiaşi şedinţe a CJ Giurgiu a mai fost constatată încetarea de drept a mandatului unui alt consilier judeţean ALDE, Vasile Mustăţea, care şi-a dat demisia din funcţie, el urmând să fie înlocuit de următorul aflat pe lista de partid.

La şedinţa ordinară a CJ Giurgiu au participat 28 de consilieri dintr-un total de 31 de consilieri judeţeni.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close