Antena 3 CNN Politică Demisie la vârful USR-PLUS, în cea mai tensionată zi a coaliției: "Interesul public este interesul găștii conducătoare"

Demisie la vârful USR-PLUS, în cea mai tensionată zi a coaliției: "Interesul public este interesul găștii conducătoare"

Lucian Mate, fost vicepreşedinte USR-PLUS, a anunţat miercuri că demisionează din partid, începând cu data de 1 septembrie. Acesta acuză că partidul a ajuns unul care dispreţuieşte lucrătorii din sistemul de apărare și că interesul public este, de fapt, cel al "găștii conducătoare".

Demisie la vârful USR-PLUS, în cea mai tensionată zi a coaliției: "Interesul public este interesul găștii conducătoare"
de Gabriel Dano    |    01 Sep 2021   •   21:51

„Am așteptat Comitetul Politic, care a avut loc în acest weekend, ca să văd dacă vor există modificări în Regulamentul de adeziune a membrilor USR PLUS; modificări care mi-ar fi permis să-mi continui activitatea în partid, pentru care membrii USR PLUS Cluj-Napcoa m-au investit cu încrederea lor. N-a fost să fie!

Drept urmare, voi părăsii acest partid pentru că în ultima perioada USR PLUS a devenit un partid anti-NATO, care disprețuiește oamenii ce lucrează în sistemul de apărare și pentru care interesul public este interesul găștii conducătoare”, a scris Lucian Mate, pe Facebook.

Fostul ofițer SRI afirmă că îi este foarte greu să își explice „de ce USR PLUS întoarce spatele oamenilor în uniformă care au servit România”, potrivit Ziare.com.

„Știți cu toții că am fost ofițer SRI, iar din anul 2016 am trecut în rezervă. SRI este parte a NATO, dar și a Clubului de la Berna, acele structuri care apară siguranță cetățenilor europeni și români și care garantează parcursul democratic, euro-atlantic al țării noastre.

Activitatea ofițerilor SRI și a altora care fac parte din sistemul de apărare al României este pusă, prin angajamentele asumate, în slujba valorilor democratice, de apărare a statului de drept. Dacă oameni care au acest gen de carieră sunt indezirabili în acest partid, mă întreb care sunt de fapt valorile care ii animă pe liderii USRPLUS. Dacă partenerii NATO în România nu sunt doriți, atunci pe cine preferă liderii USRPLUS?”, a mai scris Mate, pe Facebook.

Vicepresedintele USR PLUS Cluj-Napoca, Lucian Mate, care a lucrat timp de șapte ani in SRI, între 2009 și 2016.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close