Antena 3 CNN Politică Deputaţii au amânat votul asupra raportului Bran

Deputaţii au amânat votul asupra raportului Bran

Deputaţii au amânat votul asupra raportului Bran
19 Sep 2007   •   13:49

Deputaţii au amânat încă o dată votul final asupra raportului privind legalitatea retrocedării Branului. Dezbaterile s-au blocat după ce mai mulţi parlamenmtari au cerut amânarea votului. Potrivit acestora, restituirea castelului a fost ilegală. Liberalul Ioan Ghişe a solicitat amânarea votului, deoarece membrii Comisiei au primit o scrisoare de la un birou notarial din care reiese că restituirea s-a făcut ilegal.

Proprietarii Castelului Bran ameninţă că vor da în judecată statul român, dacă nu va fi respins raportul care califică drept ilegală restituirea castelului. Deputaţii susţin că raportul este foarte bine făcut.

Castelul Bran este una dintre cele mai importante destinaţii turistice din România, prima atestare documentară fiind făcută în 1377. Familia regală a primit proprietatea în 1920, dar acesta a fost confiscat de comunişti în 1947. Castelul Bran a fost retrocedat familiei de Habsburg în 2006, care l-a sfârşitul anului a făcut Consiliului Judeţean Braşov o ofertă de vânzare a castelului, în valoare de 60 de milioane euro.

Antena 3

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close