Antena 3 CNN Politică Deputaţii PDL au provocat suspendarea lucrărilor comisiei de muncă pe proiectul legii pensiilor

Deputaţii PDL au provocat suspendarea lucrărilor comisiei de muncă pe proiectul legii pensiilor

Deputaţii PDL au provocat suspendarea lucrărilor comisiei de muncă pe proiectul legii pensiilor
Sursa foto: Camera Deputaþilor
01 Iun 2010   •   11:11

Deputaţii PDL din comisia de muncă au părăsit marţi lucrările comisiei de muncă după ce nu au putut impune adoptarea sau respingerea unor amendamente pe legea pensiilor. Pe fondul absenteismului liderului UNPR, Marian Sârbu care le asigura majoritatea în această comisie, reprezentanţii majorităţii parlamentare s-au trezit la egalitate cu cei ai Opoziţiei. Cum Regulamentul nu le permitea să aducă un înlocuitor pentru Sârbu, democrat-liberalii au preferat să provoace suspendarea şedinţei de lucru, prin părăsirea sălii. Astfel ei au prevenit orice încercare a Opoziţiei de a trece o serie de amendamente la această lege.

Unii reprezentanţi ai opoziţiei au susţinut că, la momentul solicitării de suspendare a lucrărilor, reprezentanţii democrat-liberalilor erau mai puţini decât cei ai PNL şi PSD. Lucrările au fost reluate numai în prezenţa ministrului Muncii, Mihai Şeitan.

Şedinţa, convocată în cursul dimineţii, fusese suspendată, la cererea PDL, până la venirea ministrului. Lucrările pe prevederile din proiectul legii sistemului unic de pensii legate de baza de calcul a pensiilor s-au blocat la articolul 40 al proiectului, deputaţii fiind nelămuriţi dacă la baza de calcul a pensiilor trebuie să se ia în considerare câştigul mediu brut sau salariul mediu brut. În Codul Fiscal se face referire la câştigul mediu brut, în timp ce în legea 19 a pensiilor despre salariul mediu brut.

PDL a cerut ca ministrul Şeitan să dea lămuriri în privinţa acestei probleme.

Antena3.ro

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close