Antena 3 CNN Politică DEZVĂLUIRE-ȘOC făcută de Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu câteva minute

DEZVĂLUIRE-ȘOC făcută de Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu câteva minute

DEZVĂLUIRE-ȘOC făcută de Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu câteva minute
28 Sep 2017   •   13:13

Călin Popescu-Tăriceanu l-a atacat dur, joi, pe Klaus Iohannis, despre care a spus că sapă la fundația Guvernului și a majorității parlamentare.

"Când aud aceste declarații am de multe ori senzația că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt care ne dă nouă sfaturi păcătoșilor. Noi păcătoșii suntem oamenii politici și Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca și noi toți.

Al doilea lucru pe care îl uită este că funcționează în dreptul fiecăruia și în dreptul domniei sale prezumția de nevinovăție. Până una alta, cum este cazul doamnei Shhaideh, împotriva ei nu sunt formulate niște acuzații, nu există nicio cerere de începere a urmăririi penale, deci pentru ce să-și dea demisia", susține președintele Senatului.

Tariceanu spune că șeful statului își dorește să dea jos Guvernul pentru a instala din nou un guvern tehnocrat, având în vedere că se apropie alegerile prezidențiale din 2019.

"Dacă stăm să ne imaginăm, am putea să ne trezim cu astfel de cereri pentru toți membri guvernului. Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-ar conveni domnului președinte ca actualul guvern să fie destrămat, primul ministru să fie nevoit să-și dea demisia și să ne trezim cu un guvern de tehnocrați pentru că, iată, cu pași repezi, se apropie alegerile prezidențiale din 2019.

Dacă până mai ieri-alaltăieri încă mai aveam mici dubii că acesta este planul pe care îl urmărește, astăzi, nu mai am niciun dubiu. Președintele sapă cu râvnă la fundația acestui guvern și nădăjduiește să o dea jos", a spus Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că nu e de bun augur faptul că PSD a decis să facă scut în jurul vicepremierului Sevil Shhaideh şi ministrului delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, arătând că cele două doamne ar fi trebuit să demisioneze.

"Persoanele urmarite penal, judecate penal, condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului", a afirmat Klaus Iohannis.
 
”Da, doamnele ministru trebuiau, în varianta optimala, să demisioneze. A doua variantă acceptabilă era aceea să fie retrase. Faptul ca PSD face scut în jurul doamnelor nu e de bun augur”, a spus Klaus Iohannis. 

"Cum vor privi românii şi partenerii noştri un Guvern unde două doamne care gestionează fonduri foarte consistente, este vorba de Ministerul Dezvoltării şi de Ministerul Fondurilor Europene, dacă aceste două doamne sunt suspectate de acţiuni penale? Nu este bună această evoluţie. Este păcat că PSD nu a înţeles nimic din repetatele mele apeluri pentru întărirea statului de drept şi avertizez că această cale cu siguranţă nu este cea bună", a declarat Iohannis. (...) Ar trebui să devină normalitate ca persoane urmarite penal, judecate sau condamnate să nu fie în conducerea statului sau în guvern", a mai spus Iohannis, arătând că PSD nu a înțeles nimic din apelurile pe care le-a făcut în trecut, în cazuri similare.

„Avertizez că această cale nu este cea bună!”, a mai spus Iohannis.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close