Antena 3 CNN Politică Diana Morar (PNL): "De acum înainte, fără penali pe buletinele de vot!"

Diana Morar (PNL): "De acum înainte, fără penali pe buletinele de vot!"

Diana Morar, deputat PNL, a anunţat, într-o postare pe Facebook, că a votat cele două proiecte de lege care interzice persoanelor condamnate definitiv să candideze la alegeri.

Diana Morar (PNL): "De acum înainte, fără penali pe buletinele de vot!"
Sursa foto: Facebook | Diana Morar
de Georgiana Adam    |    12 Oct 2022   •   15:55

"Am votat în Camera Deputaților două proiecte de lege prin care se stabilește interdicţia de a candida la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive.

Conform noilor prevederi, pe care le-am reglementat și susținut în comisii și în plen, nu pot candida “persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, condițiile prevăzute la art. 37 din Constituția României republicată pentru a fi alese și persoanele care la data depunerii candidaturii au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie”.

Astfel, la toate tipurile de alegeri de acum înainte, #FărăPenali pe buletinele de vot!", a scris deputata Diana Morar în postarea de pe Facebook.

Am votat în Camera Deputaților două proiecte de lege prin care se stabilește interdicţia de a candida la alegerile...

Publicată de Diana Morar pe Marţi, 11 octombrie 2022

×
Subiecte în articol: Diana Morar PNL
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close