Antena 3 CNN Politică Dilema lui Geoană: moţiune sau casa de la RA-APPS

Dilema lui Geoană: moţiune sau casa de la RA-APPS

Dilema lui Geoană: moţiune sau casa de la RA-APPS
14 Sep 2007   •   04:35

Guvernul se pregăteşte să scoată la vânzare o parte din vilele de protocol ale RA-APPS. Printre ele, şi vila din Strada Starostescu nr. 3 în care locuieşte preşedintele PSD, Mircea Geoană. Informaţia a fost confirmată joi pentru Cotidianul de secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. Mircea Geoană a închiriat această vilă în anul 2004, cu puţin timp înainte de a părăsi funcţia de ministru al Afacerilor Externe. Deşi trebuia s-o predea înapoi imediat după ce a plecat din Guvern, Geoană a continuat să locuiască în ea, actualizând în fiecare an contractul de chirie. Ultima actualizare s-a petrecut în luna februarie 2007, atunci când Secretariatul General al Guvernului a aprobat prelungirea contractului. Situaţia este puţin delicată, fiindcă Geoană este liderul celui mai important partid de opoziţie, el putând fi bănuit că beneficiază astfel de favoruri din partea partidului de guvernământ.

Ilie Bolojan a mai declarat că, personal, se pronunţă pentru păstrarea vilei din Strada Starostescu nr. 3 în categoria vilelor de protocol care rămân în patrimoniul RA-APPS. Potrivit declaraţiilor sale, situaţia vilelor de protocol va fi dezbătută ?în cursul acestei luni, cel târziu luna viitoare?. Tot în această perioadă, PSD analizează oportunitatea introducerii unei moţiuni de cenzură care ar putea duce la căderea guvernului Tăriceanu.

Mircea Geoană afirmă că ar fi interesat să cumpere locuinţa în care se stă. Liderul PSD spune că aşteaptă ca legea să fie promulgată de preşedintele Băsescu şi că ar fi anormal ca Guvernul ?să se joace? cu vânzarea acestor case înainte ca legea să intre în vigoare. Potrivit prevederilor acestei legi care a trecut de Parlament, chiriaşii locuinţelor de protocol au drept de preempţiune la cumpărarea lor.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close