Antena 3 CNN Politică Direcţii PSD: Cu PD-L la guvernare, cu PNL în opoziţie

Direcţii PSD: Cu PD-L la guvernare, cu PNL în opoziţie

Direcţii PSD: Cu PD-L la guvernare, cu PNL în opoziţie
07 Dec 2008   •   21:46

Două sunt direcţiile care s-au conturat în tabăra social -democraţilor, la finalul întâlnirii cu liderii din teritoriu. Fie în opoziţie, fie la guvernare împreună cu PD-L. A doua rundă de negocieri oficiale pentru formarea Guvernului s-a încheiat fără un rezultat clar. Dimineaţă, PSD s-a întâlnit cu PNL şi cu PD-L, însă chiar dacă au găsit puncte comune, nu s-au înţeles în legătură cu funcţia de premier. De la ora 17.00, social-democraţii s-au întâlnit şi cu liderii din teritoriu pentru a-şi clarifica poziţiile. PSD îşi va defini poziía luni, după şedinţa cabinetului executiv, care va începe la ora 11.00.
Mircea Geoană, preşedintele partidului, şi-a arătat dispoziţia spre negociere atât cu liderii politici, cât şi cu membrii partidului.
?Voi asculta opiniile colegilor mei. Nu este normal ca preşedintele partidului să influenţeze deciziile membrilor?, a declarat liderul social-democrat.
Partidele sunt în pline negocieri pentru stabilirea unei majorităţi care să formeze noul Guvern. Social democraţii şi democrat-liberalii consideră fiecare că au dreptul moral de a revendica fotoliul de prim ministru, în condiţiile în care primii au obţinut cele mai multe voturi în urma alegerilor parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD PNL Mircea Geoană
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close