Antena 3 CNN Politică Discuţie telefonică între premierul Ponta şi preşedintele Băsescu. Ce au vorbit cei doi

Discuţie telefonică între premierul Ponta şi preşedintele Băsescu. Ce au vorbit cei doi

Discuţie telefonică între premierul Ponta şi preşedintele Băsescu. Ce au vorbit cei doi
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro/ziuaveche.ro
de M.Z.    |    20 Mai 2013   •   12:23

Premierul Victor Ponta a vorbit astăzi la telefon cu preşedintele Traian Băsescu, pe tema mandatului de participare la Consiliul European. Aceasta este o premieră în coabitarea dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.


Victor Ponta merge miercuri la Consiliul European.

Prim-ministrul Victor Ponta va reprezenta România la Consiliul European de miercuri, întâlnire ce are ca teme combaterea evaziunii fiscale în cadrul UE, dar şi dezvoltarea politicii energetice a UE, cu accent atât pe energiile regenerabile, cât şi pe cele neconvenţionale.
 
Băsescu spune că nu este un act de bunăvoinţă, ci un semn de încredere pentru Victor Ponta. Pe de alta parte, şi Ponta spunea că nu este un cadou de la preşedinte, ci a arătat că a făcut o cerere în acest sens.
 
Săptămâna trecută, preşedintele Traian Băsescu anunţa că premierul Victor Ponta va participa la Consiliul European din 22 mai.

Şeful statului a precizat că participarea premierului la Consiliu se va face pe baza unui mandat pe care îl va aproba până la plecare şi la care consilierii săi au început să lucreze.

"Am decis ca pe 22 mai să participe premierul, pe baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare", a spus şeful statului, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.




 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Consiliul European
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close