Antena 3 CNN Politică Dispute în Senat asupra procedurii de înfiinţare a PD-L (VIDEO)

Dispute în Senat asupra procedurii de înfiinţare a PD-L (VIDEO)

Dispute în Senat asupra procedurii de înfiinţare a PD-L <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Dec 2007   •   20:18

Dezbateri aprinse luni în Senat, după ce liderul senatorilor democraţilor, Nicolae Ioţcu, a anunţat că grupul Partidului Democrat îşi schimbă denumirea în grupul Partidului Democrat-Liberal. Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a invocat procedurile legale şi le-a cerut democraţilor să facă o solicitare scrisă către Biroul permanent. Discuţiile s-au încins pentru ca în final, să nu existe nicio decizie. Liderii PD au invocat cazul Partidului Conservator în momentul în care a renunţat la denumirea de Partid Umanist.

Conservatorul Gavrilă Vasilescu a replicat că situaţiile nu se compară. În cazul democraţilor e vorba despre fuziunea a două partide, nu doar o simplă schimbare de nume.

Mai mulţi senatori independenţi au anunţat că vor activa în cadrul nou-formatului grup PD-L. Aceste anunţuri au provocat din nou controverse.

Cel care a încercat să liniştească spiritele a fost senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs. Până la urmă, problema schimbării denumirii grupului PD în PD-L nu a mai fost tranşată în plen.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close