Antena 3 CNN Politică Doar trei partide vin la consultări, joi, la Cotroceni

Doar trei partide vin la consultări, joi, la Cotroceni

Doar trei partide vin la consultări, joi, la Cotroceni
26 Noi 2007   •   11:56

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele la consultări, joi, la Cotroceni. Pentru prima dată, şeful statului a chemat şi reprezentanţii PLD, care au reuşit să obţină mandate în Parlamentul European. În scrisoarea trimisă liderilor partidelor, preşedintele propune ca temele de discuţie să se axeze pe ?modalitatea optimă de instituţionalizare a unui nou mod de scrutin pentru alegerea Parlamentului României?. Un alt subiect anunţat este pactul pentru educaţie.

PNL, PSD, PC, PRM nu merg la consultările de la Cotroceni
Doar trei partide se vor duce la consultările cu preşedintele pentru votul uninominal: democraţii, liberal-democraţii şi UDMR - cei din urmă doar din respect pentru funcţia prezidenţială, după cum declara luni Marko Bela. Au refuzat categoric invitaţia, PSD, PNL, PC şi PRM.

Liberalii au anunţat că nu vor merge la consultările cu Traian Băsescu deoarece acesta şi-a pierdut calitatea de moderator între forţele politice. Ei au fost deranjaţi de mai multe afirmaţii ale şefului statului, printre care şi cea că partidele politice din România nu sunt credibile. De altfel, liberalii şi social-democraţii spun că îi vor transmite preşedintelui Băsescu o scrisoare în care vor explica motivele pentru care nu participă la consultări.

TRAIAN BĂSESCU: UNINOMINALUL ESTE O LECŢIE INCLUSIV PENTRU MINE

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close