Antena 3 Politică Dorin Cocoș, trimis în judecată într-un nou dosar legat de Microsoft: Este acuzat de spălare de bani

Dorin Cocoș, trimis în judecată într-un nou dosar legat de Microsoft: Este acuzat de spălare de bani

de Georgiana Adam    |    05 Mai 2021   •   14:25
Dorin Cocoș, trimis în judecată într-un nou dosar legat de Microsoft: Este acuzat de spălare de bani
Sursa foto: Hepta

Omul de afaceri Dorin Cocoș ar fost trimis în judecată, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani, în legătură cu adjudecarea de către anumite persoane a unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft, potrivit unor surse din presă.

Surse judiciare au precizat, conform Agerpres, că ar fi vorba de fostul soț al Elenei Udrea, omul de afaceri Dorin Cocoş.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de spălarea banilor.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2009-2011, acesta ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor precum şi asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

'În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv', se precizează în comunicat. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close