Antena 3 CNN Politică Dovezi de fraudă electorală: La Suceava, oamenii au votat "în tandem" (IMAGINI EXCLUSIVE)

Dovezi de fraudă electorală: La Suceava, oamenii au votat "în tandem" (IMAGINI EXCLUSIVE)

Dovezi de fraudă electorală: La Suceava, oamenii au votat "în tandem" (IMAGINI EXCLUSIVE)
Sursa foto: Vot
08 Iun 2009   •   14:22

Numărătoarea oficială a voturilor arată că Alianţa PSD+ PC a câştigat cele mai multe voturi la alegerile de duminică pentru Parlamentul European.

Biroul Electoral Central a anunţat că 30,82% dintre români au votat alianţa PSD+ PC, 29,75% PD-L, 14,53% PNL, 9,07 % UDMR şi 8,68% PRM. Elena Băsescu a luat 4,22% din voturi.

Procesul electoral a fost, însă, presărat cu nereguli. Zeci de sesizări, privind turismul electoral, au fost făcute de reprezentanţii partidelor la Biroul Electoral. Poliţia a dat amenzi şi a întocmit mai multe dosare penale.

Luni au apărut şi dovezi cu privire la fraudele comise. La o secţie din Suceava, spre exemplu, mai mulţi oameni au fost filmaţi în timp ce intrau simultan în aceeaşi cabină de vot. Totul s-a petrecut chiar sub privirile membrilor comisiei electorale.




În timpul zilei, la nivel naţional au fost înregistrate 269 de evenimente privind alegerile europarlamentare. Poliţiştii au constatat 54 de infracţiuni şi au dat 40 de amenzi, în valoare de aproape 35.000 de lei. În total, au fost descoperite 45 de cazuri de vot multiplu.

Cele mai multe sesizări au fost înregistrate în Judeţul Dâmboviţa, Bucureşti şi Vrancea.

În Capitală, poliţiştii au verificat 673 de microbuze şi autobuze suspectate de turism electoral. De asemenea, a fost înregistrată şi o tentativă de vot dublu. O persoană a fost prinsă cu mai multe voturi în geantă.

Filtrele nu au împiedicat neregulile. În sectorul 4 din Capitală, aproximativ 100 de persoane au venit la vot din Ilfov, cu mai multe microbuze. Oamenii au fost trecuţi pe listele suplimentare şi au fost lăsaţi să voteze.

În Sectorul 1, mai multe maşini care aparţin unei firme de salubritate au fost surprinse în timp ce transportau muncitori din afara Bucureştiului la secţiile de votare din Capitală.

În judeţul Teleorman, un bărbat a votat de două ori, în localităţi diferite. La fel au procedat şi patru tineri din Cluj, care au luat la rând mai multe secţii de votare, în încercarea de a vota. Doi dintre ei au şi reuşit, dar au fost prinşi.

De altfel, nereguli au fost semnalate de reprezentanţii partidelor în mai multe localităţi din ţară.

Până în prezent, niciunul dintre presupusele cazuri de turism electoral nu s-a confirmat. Poliţiştii au anunţat, însă, că vor continua verificările.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Suceava alegeri europarlamentare
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close