Antena 3 CNN Politică Dragnea: Nu mi s-a reproşat declararea ca neconstituţională a Legii descentralizării. Nu am susţinut modificările Codului penal

Dragnea: Nu mi s-a reproşat declararea ca neconstituţională a Legii descentralizării. Nu am susţinut modificările Codului penal

Dragnea: Nu mi s-a reproşat declararea ca neconstituţională a Legii descentralizării. Nu am susţinut modificările Codului penal
de M.T.    |    17 Ian 2014   •   19:59

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că nu i s-a reproşat faptul că Legea descentralizării a fost declarată neconstituţională.

De altfel, a precizat Dragnea, ar fi fost dificil ca acest lucru să se întâmple, în condiţiile în care proiectul de lege a fost avizat de toate ministerele.

„Mie nu mi s-a reproşat. Este şi foarte greu să mi se reproşeze, pentru că proiectul de lege a fost avizat de toate ministerele. Iar cu colegii de la Justiţie, pe care îi respect foarte mult, am lucrat foarte strâns, pentru că o formă iniţială care plecase pe circuit nu a fost acceptată de Ministerul Justiţiei, a fost modificată în aşa fel încât să nu ajugem în astfel de situaţii”, a spus vicepremierul.

Dragnea a afirmat că ar fi acceptat să primească observaţii sau critici dacă CC ar fi declarat ca neconstituţional principiul descentralizării.

În privinţa măsurilor care ar putea fi luate de Executiv pentru a merge mai departe cu procesul de descentralizare, Dragnea consideră că acestea ar putea consta în Hotărâri de Guvern, el arătând că USL este pregătită pentru a lua măsuri şi la nivel legislativ

„Poziţia unanimă este neschimbată şi vom continua procesul de descentralizare. Aşteptăm motivarea Curţii şi suntem pregătiţi să facem paşii următori legislativi şi nu numai pentru a finaliza totuşi procesul de descentralizare”, a explicat vicepremierul.

Întrebat dacă la nivelul Executivului se ia în calcul adoptarea unei ordonanţe de urgenţă, Dragnea a răspuns negativ: „Nu, categoric nu. S-ar putea să fie vorba şi de Hotărâri de Guvern. Dar, repet, trebuie să ne uităm cu foarte multă atenţie pe motivarea Curţii, pentru că din comunicat sau cel puţin comunicatul pe mine nu m-a făcut să înţeleg că într-adevăr ar fi existat motive serioase pentru declararea ca şi neconstituţională”.

În ceea ce priveşte modificările din Codul penal adoptate de Camera Deputaţilor la sfârşitul anului 2013, Dragnea susţine că nu le-a susţinut niciodată şi consideră că decizia CC este foarte bună.

„Foarte bine a făcut Curtea Constituţională. Foarte bine că s-au blocat acele demersuri. Eu vă spun că acele modificări la Codul Penal nu le-am susţinut, nu le susţin şi nu le voi susţine”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă Legea amnistiei ar trebui susţinuă în continuare, vicepremierul a răspuns: „Nu m-am aplecat cu mare atenţie asupra ei, probabil că nu”.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Curtea Constitutionala
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close