Antena 3 CNN Politică Dragnea: Posturile vacante din sistemul bugetar ar putea fi desfiinţate până la finele anului

Dragnea: Posturile vacante din sistemul bugetar ar putea fi desfiinţate până la finele anului

Dragnea: Posturile vacante din sistemul bugetar ar putea fi desfiinţate până la finele anului
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   17:39
Posturile vacante din administraţie ar putea fi desfiinţate până la finele acestui an, potrivit vicepremierului Liviu Dragnea care susţine în acelaşi timp că în 2014 s-ar putea mări lefurile bugetarilor. 
 
''Mai avem o discuţie 'foarte simplă' cu câţiva miniştri după care vom introduce regula de 1 la 1. Problema este că în România sunt câteva primării care din cauza regulii de 1 la 7 au ajuns în situaţia de a avea trei sau patru angajaţi. Pentru primăriile care au un număr mic de angajaţi vom aduce aproape o mie de posturi pentru a avea îndeplinit normativul minim de personal şi pentru ca ele să funcţioneze'', a declarat, sâmbătă, la Tulcea, într-o conferinţă de presă, vicepremierul Liviu Dragnea, conform Agerpres.
 
Acesta a adăugat că abia după ce se vor face economii în activitatea administraţiei centrale se va putea introduce regula de 1 la 1.
 
''Ulterior, putem introduce regula de 1 la 1 şi vom desfiinţa posturile vacante'', a menţionat vicepremierul Dragnea.
 
În ceea ce priveşte salariile angajaţilor din sistemul public, oficialul guvernamental a mai spus că acestea se vor mări cel mai probabil anul viitor.
 
''Nu putem declanşa o mărire de salarii până nu ducem la capăt procesul de restructurare la nivel general, reaşezarea sistemului public şi reducerea cheltuielilor de personal. Sper să finalizăm acest proces într-o lună şi apoi vom putea discuta pentru anul viitor despre o reaşezare a lefurilor în interiorul aceleiaşi anvelope salariale, dar cu un număr de salariaţi mai scăzut'', a conchis vicepremierul Liviu Dragnea.
 
Oficialul guvernamental participă zilele acestea la Tulcea, la o dezbatere pe tema regionalizării, la eveniment participând circa 80 de primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, parlamentari şi experţi în administraţie publică.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close