Antena 3 CNN Politică Dragnea: „Preşedintele se poate implica în campania partidului care îl susţine. Măcar se va face la vedere”

Dragnea: „Preşedintele se poate implica în campania partidului care îl susţine. Măcar se va face la vedere”

Dragnea: „Preşedintele se poate implica în campania partidului care îl susţine. Măcar se va face la vedere”
Sursa foto: Foto: Facebook/Liviu Dragnea
07 Mai 2018   •   15:50

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că, din punctul său de vedere, preşedintele în funcţie se poate implica în campania partidului care îl susţine, el făcând referire la un proiect privind modificarea unor acte normative în materie electorală.

"Eu le-am spus colegilor mei punctul meu de vedere: liber la implicare. Nu avem niciun fel de problemă ca preşedintele în funcţie să se implice în campania partidului care îl susţine. Măcar se va face la vedere. Oricum, toţi ştim că se implică, oricum toţi ştim că nu este niciun fel de restricţie pe care să nu o încalce şi zic că trebuie să ieşim din această ipocrizie şi atunci trebuie creată posibilitatea preşedintelui în funcţie să se implice în campania cui doreşte, pentru a avea toate şansele şi toate posibilităţile să se poată exprima liber", a explicat Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

În ceea ce priveşte campania electorală în şcoli, el a precizat că, potrivit explicaţiei pe care a primit-o, în Legea Educaţiei există interdicţia de a face politică în unităţile de învăţământ, însă trebuie trecută şi în Legea electorală prevederea conform căreia nu se pot face nici acţiuni electorale.

"Explicaţia pe care am primit-o a fost că există deja în Legea Educaţiei interdicţia de a se face politică în şcoli, dar, pentru a nu mai exista niciun dubiu, trebuie să trecem şi în Legea electorală că nu se pot face nici măcar acţiuni electorale în şcoli, pentru că nu în şcoală trebuie făcută campania", a declarat Dragnea.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close