Antena 3 CNN Politică Dragnea: PSD face alianță cu PP-DD. Alianța PDL-PNL e o alianță pro-Băsescu, nu una de dreapta

Dragnea: PSD face alianță cu PP-DD. Alianța PDL-PNL e o alianță pro-Băsescu, nu una de dreapta

Dragnea: PSD face alianță cu PP-DD. Alianța PDL-PNL e o alianță pro-Băsescu, nu una de dreapta
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2014   •   08:40

PSD va face alianță cu PP-DD, printr-o ''acțiune politică generată de PP-DD anti-Băsescu'', a anunțat, miercuri seara, la Putna, Liviu Dragnea.

''Este vorba despre o acțiune generată de cei de la PP-DD de a se constitui, de a face parte dintr-o alianță asumată anti-Băsescu. Și cei de la PP-DD și noi și alți oameni de pe scena politică au văzut, au înțeles, că alianța PDL-PNL e o alianță pro-Băsescu, nu e o alianță de dreapta. Cei care vor ca regimul pro-Băsescu să se încheie efectiv în acest an vor să strângă rândurile pentru ca, în noiembrie, acest regim să se încheie'', a spus Dragnea, citat de Agerpres.

El a arătat că, după discuțiile pe care PSD le va purta cu PP-DD în următoarele două zile, PP-DD ar putea intra la guvernare și să primească portofolii, în urma unei decizii ce se va lua în Biroul Național al PSD.

''Dacă PP-DD intră la guvernare este posibil să primească și portofolii, iar dacă se schimbă componența politică a Guvernului sau structura e posibil să ne trimită la Parlament. Dacă ajungem la Parlament, acolo avem majoritate și nu e foarte complicat. Nu e foarte simplu, dar nu e foarte complicat'', a adăugat Dragnea.

Social-democratul a precizat că, în teritoriu, PSD a început deja să realizeze majorități cu PP-DD.

''Din păcate, neținând cont de voința cetățenilor din 2012, la alegerile locale, când s-a votat pe lista USL pentru consilii județene și locale, cei de la PNL acum, cu votul acelei alianțe, vor să schimbe majoritățile în condițiile în care atunci oamenii nu au votat PDL, ci USL'', a spus Dragnea.

Vicepremierul a susținut că PSD, împreună cu UNPR, PC și PP-DD, va constitui, acolo unde se poate, majorități pentru ca proiectele prezentate cetățenilor în 2012 pentru dezvoltarea comunităților să poată fi finalizate.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close