Antena 3 Politică Dragnea reacționează: „Este îngrijorător faptul că a scăzut încrederea românilor în UE”

Dragnea reacționează: „Este îngrijorător faptul că a scăzut încrederea românilor în UE”

de S.T.    |    17 Oct 2018   •   15:08
Dragnea reacționează: „Este îngrijorător faptul că a scăzut încrederea românilor în UE”
Sursa foto: Foto: captura Antena 3

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că este îngrijorător faptul că a scăzut încrederea românilor în Uniunea Europeană, punctând că cetăţenii europeni trebuie să simtă că instituţiile lucrează în folosul lor.

„Nu cred că într-o singură intervenţie scurtă se poate da un răspuns. Este un răspuns care trebuie să se bazeze pe o analiză serioasă. Este îngrijorător şi ar trebui să convingă oficialii europenii de ceea ce se spune de foarte mult timp şi de ceea ce am spus şi eu în mai multe rânduri, şi nu cu răutate, ci cu bună credinţă: cetăţenii din toate ţările europene trebuie să înţeleagă că cetăţenii europeni trebuie să simtă că instituţiile respective lucrează pentru ei. Deci, există această problemă care stă şi la baza dezvoltării unor partide naţionaliste, extremiste, radicale în Europa, care încep să conteze în noile majorităţi parlamentare”, a afirmat Dragnea la Parlament.

Conform unui eurobarometru comandat de Parlamentul European, încrederea românilor în UE a scăzut cu zece procente faţă de anul trecut. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close