Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea a depus un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale

Liviu Dragnea a depus un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale

Liviu Dragnea a depus un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale
10 Oct 2016   •   15:32

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a depus luni, la Parlament, un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

Între taxele care ar urma să fie eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

Dragnea a reamintit că proiectul de lege, care a intrat luni în Biroul Permanent al Senatului, prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale care au un impact bugetar foarte mic, sub 0,1% din PIB.

"Am depus astăzi, cu dorinţa ca acest proiect de lege să intre în vigoare în acest an, astfel încât de la 1 ianuarie 2017 102 taxe nefiscale să fie eliminate. Vorbim de peste 50% din taxele nefiscale pe care le plătesc cetăţenii români şi o valoare de peste 80% a acestora. Dincolo de valoare, de număr, este vorba de o cantitate de timp uriaşă pe care o pierd românii pentru a plăti aceste taxe, unele care sunt foarte mici şi, de asemenea, nervii şi umilinţa pe care mulţi dintre cetăţenii români, aproape toţi, o simt atunci când trebuie să meargă din ghişeu în ghişeu", a subliniat liderul PSD.

Potrivit acestuia, de mulţi ani de zile "sistemul public a tot inventat taxe mici sau mari, în condiţiile în care nici măcar nu aduc un mare beneficiu la bugetul de stat, ci doar enervează cetăţenii".

În privinţa taxei radio tv, Dragnea a precizat că atât SRR cât şi SRTV vor fi plătite de la bugetul de stat. "Nu vor rămâne aceste instituţii fără buget", a spus el.

Prevederea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, cuprinsă şi în programul economic de guvernare al PSD, preconizează, de la 1 ianuarie, un impact "foarte mic", de 0,1% din PIB.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close