Antena 3 CNN Politică Dragnea, votat în unanimitate de Comitetul Executiv al PSD, pentru a conduce M.A.I.

Dragnea, votat în unanimitate de Comitetul Executiv al PSD, pentru a conduce M.A.I.

Dragnea, votat în unanimitate de Comitetul Executiv al PSD, pentru a conduce M.A.I.
Sursa foto: Liviu Dragnea
19 Ian 2009   •   12:43

După şedinţa reunită a Coaliţiei PSD - PD-L, liderii social-democraţi s-au întrunit, luni, în cadrul Biroului Permanent Naţional (BPN) pentru a decide cine va fi noul ministru de Interne.
În urma şedinţei BPN, Liviu Dragnea a fost singura propunere a PSD pentru ocuparea funcţiei de ministru al Administraţiei şi Internelor (MAI).
Alături de vicepremierul Dan Nica, cel care asigură interimatul la Interne, numele preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea, a fost cel mai vehiculat pentru ocuparea funcţiei de ministru al MAI, rămasă vacantă după demisia lui Gabriel Oprea.
LIVIU DRAGNEA A ACCEPTAT PROPUNEREA PSD:

Ulterior, numele propus de BPN al PSD a fost discutat în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN) al Partidului Social-Democrat.
Potrivit vicepremierului Dan Nica, Liviu Dragnea a fost ales cu unanimitate de voturi de către CExN al PSD, pentru ocuparea funcţiei de ministru al Administraţiei şi Internelor.
Probleme de valildare pentrui secretarii MAI de Olt şi Vrancea
Potrivit unor surse social democrate, se pune problema validării sau înlocuirii a doi secretari de stat de la M.A.I. "A rămas în suspensie secretarul de stat de la Olt şi cel de la Vrancea, cei doi nu au fost validaţi încă de Biroul Permanent al partidului şi vom vedea dacă în zilele următoare vor fi propuşi sau vor fi propuse alte nume în locul lor", potrivit surselor citate.
În prezent la nivelul M.A.I, Cătălin Vrabie este unul dintre secretarii de stat numiţi de fostul ministru Gabriel Oprea în această funcţie fără consimţământul partidului. Cel de-al doilea secretar care se află în aceeaşi situaţie este Mihai Fifor, propus din partea filialei Olt.
În momentul de faţă, actualul preşedinte DCJ Vrancea, Marian Oprişan, face eforturi petnru a-l păstra pe Vrabie în funcţie, el dând, în ultimele două săptămâni, tot mai multe semnale de apropiere de tabăra lui Mircea Geoană în dauna fostului său "patron", Miron Mitrea. De altfel, Mitrea nu a fost prezent nici de această dată la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, el aflându-se într-un concediu prelungit la casa sa de vacanşă din Austria.
Potrivit aceloraşi surse, organizaţia judeţeană Bucureşti, condusă de Marian Vanghelie, nu a mai emis o pretenţie pentru postul de secretar de stat la nivelul M.A.I. Totuşi, protejatul lui Vanghelie, Mincu Silvestru ar putea fi plasat în fruntea serviciului de Pază şi Ordine subordonat M.A.I., în timp ce Cristi Iliescu este propunerea filialei bucureştene la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.
Comitetul Executiv de astăzi a mai decis numirea a şase coordonatori la nivelul a şapte filiale judeţene care au obţinut rezultate electorale proaste la ultimele alegeri de anul trecut sau care au provocat scandaluri de imagine pentru partid, cazul filialei Ilfov. Astfel, Liviu Dragnea se va ocupa de regruparea şi reorganizarea filialelor Giurgiu, Marian Vanghelie de organizaţia judeţeană Ilfov, Ion Toma de Mehedinţi, Nicuşor Constantinescu de Tulcea, Radu Moldovan de Maramureş, şi Tiberiu Marc de Bihor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close