Antena 3 CNN Politică După modelul CSM, parlamentarii ar putea condiţiona revenirea lui Băsescu la Cotroceni prin lipsă de cvorum

După modelul CSM, parlamentarii ar putea condiţiona revenirea lui Băsescu la Cotroceni prin lipsă de cvorum

După modelul CSM, parlamentarii ar putea condiţiona revenirea lui Băsescu la Cotroceni prin lipsă de cvorum
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Aug 2012   •   19:03

"Dacă CSM răspunde la comenzile politice ale lui Traian Băsescu, atunci şi noi, parlamentarii, ar trebui să procedăm la fel în Parlament, pentru ca preşedintele suspendat să nu se poată întoarce la Cotroceni decât după ce CSM îşi îndeplineşte obligaţiile", a declarat, miercuri, liderul PNL Eugen Nicolăescu , informează Mediafax.
   
Nicolăescu a arătat că acesta este punctul său de vedere, personal, şi a menţionat că există "o anumită îngrijorare ca Traian Băsescu să-şi manifeste vechile metehne de a se comporta cum vrea el şi nu legal".
   
"E o îngrijorare, dar nu cred că lucrul acesta este cel mai important în acest moment. Eu cred că CSM până la urmă va înţelege să se comporte instituţional corect să-şi îndeplinească atribuţiile şi până când va avea loc predarea-primirea mandatului la Cotroceni CSM să-şi fi realizat atribuţiile", a spus Nicolăescu.
   
Despre un posibil boicot al liberalilor, în Parlament, la şedinţa de citire a deciziei Curţii Constituţionale privind referendumul, Eugen Nicolăescu a răspuns:

"Eu cred că dacă CSM răspunde la comenzile politice ale lui Traian Băsescu aşa cum se vehiculează în mai multe medii, atunci eu cred că şi noi, parlamentarii, ar trebui să procedăm în acelaşi fel, adică Traian Băsescu nu se întoarce la Cotroceni decât după ce CSM îşi îndeplineşte obligaţiile pe care le are".
   
Eugen Nicolăescu a percizat că este "o părere personală" şi că nu s-a discutat în partid, nici în USL acest lucru.
   
"Eu cred că Traian Băsescu nu poate înţelege decât aceeaşi limbă pe care el o înţelege. În acest moment am peste jumătate dintre colegi cu care am discutat şi din aceştia cam 20% nu sunt în Bucureşti", a menţionat Nicolăescu despre prezenţa la şedinţa plenului reunit.
   
Potrivit vicepreşedintelui PNL, în clipa în care nu există cvorum şedinţa nu este valabilă şi dacă şedinţa nu este valabilă nu se poate desfăşura şi ca atare niciun fel de altă procedură nu se poate derula.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close