Antena 3 CNN Politică Electoratul feminin, miză uriaşă pentru alegerile prezidenţiale

Electoratul feminin, miză uriaşă pentru alegerile prezidenţiale

Electoratul feminin,  miză uriaşă pentru alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Foto: Ramona Ioana Bruynseels/ Facebook
25 Sep 2019   •   17:04

Electoratul feminin reprezintă o miză uriaşă pentru alegerile prezidenţiale. În condiţiile unei inflaţii de candidaţi, doctrinele şi principiile politice sunt tot mai puţin relevante în bătălia electorală. Astfel, strategii de campanie îşi concetrează mesajele către subiecte mai putin abordate până acum. Aşa se face că în mesajele a trei candidaţi intraţi în cursa prezidenţială, temele feministe sunt la loc de frunte. 

Electoratul feminin a intrat în atenţia candidaţilor la prezidenţiale. Klaus Iohannis şi-a anuntat, pe twitter, susţinerea pentru Campania HeForShe. O campanie pentru promovarea acţiunilor în favoarea egalităţii de gen şi a combaterii violenţei împotriva femeilor.

"În calitate de Campion al @HeForShe, sunt fericit să lansez Raportul de Impact HeForShe care ilustrează poveştile oamenilor din toată lumea care acţionează pentru egalitate de gen. Încurajez pe toată lumea să îşi aducă contribuţia la promovarea egalităţii de gen şi împuternicirea femeilor", a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

În egală măsură, Viorica Dăncilă a inclus şi ea temele feministe în mesajele sale, mizând pe importanţa femeii în familie.

Prima dintre candidaţii care şi-a anunţat intenţia de a susţine drepturile femeilor a fost Ramona Ioana Bruynseels care, încă din iulie 2019, din momentul lansării candidaturii, le-a transmis doamnelor că au datoria morală de a nu tolera orice fel de discriminare.

Evoluţia din sondaje a celor trei candidaţi demonstreaza că miza pe temele feministe este corectă. În timp ce preşedintele şi premierul sunt, potrivit cercetărilor sociologice, favoriţi pentru turul doi, Ramona Ioana Bruynseels a ajuns la 4 procente într-un interval extrem de scurt, conform unui sondaj realizat de Fabrizio Ward LLC în perioada 15 august - 6 septembrie 2019. Sondajul a fost efectuat pe 1041 de persoane cu drept de vot, iar interviurile au fost realizate telefonic. Marja de eroare este de plus/minus 3,04%.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close