Antena 3 CNN Politică Elena Udrea îşi continuă ascensiunea politică în PDL

Elena Udrea îşi continuă ascensiunea politică în PDL

Elena Udrea îşi continuă ascensiunea politică în PDL
11 Dec 2007   •   08:20
După ce a devenit secretar executiv al PD la numai un an de la înscriere, Elena Udrea e pe cale să ocupe fotoliul de vicepreşedinte al noului partid format în urma fuziunii dintre PD şi PLD. În conducerea centrală a viitorului partid format din fuziunea dintre PD si PLD vor intra, pe lânga cei 10 vicepreşedinţi democraţi, şi jumătate dintre cei 12 secretari executivi care compun în acest moment Biroul Permanent Naţional al PD. Potrivit ziarului "Cotidianul", cei şase vor fi promovaţi vicepresedinţi. În acest context, Elena Udrea devine membrul PD cu cea mai spectaculoasă ascensiune în PD din ultimii ani. Nu este singura surpriză.

Odată cu Elena Udrea, vor mai promova ca vicepreşedinţi europarlamentarul Roberta Anastase, Dorin Florea, primarul oraşului Târgu-Mureş, fostul secretar de stat la MAI Mircea Toader, dar şi doi dintre cei mai controversaţi membri ai conducerii PD. Este vorba de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi fostul şef al Gărzii de Mediu Silvian Ionescu. Primul, care este şi finul preşedintelui Traian Basescu, este trimis în judecată de către procurorii DNA sub acuzaţia de corupţie, pentru un schimb de imobile în municipiul Arad.

Silvian Ionescu a lucrat 15 ani în cadrul fostei Securităţi, mai precis a fost ofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe între anii 1974 si 1989. Cu această formulă, PD-L va deveni partidul cu o structură de conducere foarte largă. Va avea un preşedinte, pe Emil Boc, doi prim-vicepreşedinţi, Adriean Videanu şi Theodor Stolojan, un secretar general, care va fi Vasile Blaga şi 25 de vicepreşedinţi.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close