Antena 3 CNN Politică Emil Boc: România nu are bani să plătească majorările salariale ale profesorilor

Emil Boc: România nu are bani să plătească majorările salariale ale profesorilor

Emil Boc: România nu are bani să plătească majorările salariale ale profesorilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Mar 2011   •   20:01

"România nu are bani să plătească majorările salariale ale profesorilor. Trebuie să venim cu un act normativ care să spună că atât poate ţara să plătească pentru profesori", a declarat primul ministru Emil Boc, joi, de la Guvern.

Premierul a explicat că la momentul actual în România există profesori care au salarii majorate şi cu 50% pe lângă creşterea de 15% din octombrie, în timp ce alţii nu beneficiază de acelaşi cuantum. Acesta a explicat că, deşi ideal ar fi ca România să aibă resurse mai mari, acest lucru nu este posibil momentan.

Boc a mai precizat că acest lucru are loc datorită unor practici deficitare, neunitare, dând exemplu instanţe judecătoreşti din diferite oraşe ale ţării în care s-au aprobat majorările cu 50% de pe vremea guvernului Tăriceanu şi altele care nu au admis aceste creşteri.

În acelaşi timp, şeful Guvernului a ţinut să atenţioneze cetăţenii că declaraţiile sale în care promitea ieşirea din recesiune pe 31 martie indică faptul că România este, în sfârşit, pe drumul cel bun, şi nu că va fi totul "lapte şi miere" începând cu 1 aprilie.

 


×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close