Antena 3 CNN Politică Emil Constantinescu, Ciorbea şi Geoană la audierile comisiei de irigaţii

Emil Constantinescu, Ciorbea şi Geoană la audierile comisiei de irigaţii

Emil Constantinescu, Ciorbea şi Geoană la audierile comisiei de irigaţii
Sursa foto: Emil Constantinescu
10 Sep 2009   •   11:39

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a fost convocat, astăzi, la comisia parlamentară de anchetă privind situaţia sistemelor de irigaţii, precum şi a altor sectoare de îmbunătăţiri funciare.

Referindu-se şi la măsurile în domeniu luate în timpul mandatului său, Constantinescu le-a comunicat parlamentarilor că rezultatele din agricultură depind mai ales de meteorologie.

Fostul şef de stat a sărit rapid din problematica pentru care era audiat pentru a evoca alte momente din timpul mandatului său prezidenţial. El a susţinut că ar fi de acord cu desecretizarea tuturor documentelor din mandatul său de la Cotroceni. "Sunt de acord să fie desecretizate pe perioada mandatului meu tot", a spus Emil Constantinescu.

Constantinescu a vorbit şi despre vizita pe care a făcut-o în SUA ca preşedinte. El a afirmat că, în 1998, SUA avea nevoie de România şi a povestit cum, în calitate de preşedinte de stat, a avut o discuţie preşedintele american de atunci, Bill Clinton, în care i-a cerut retragerea ambasadorului SUA la Bucureşti de la acea vreme, Alfred Mosses. "Într-o discuţie, i-am cerut retragerea ambasadorului Alfred Mosses, pe baza unor informaţii care îmi fuseseră livrate", a afirmat Emil Constantinescu.

El a mai spus că în timpul mandatului său nu a primit niciun reprezentant al companiilor străine fără ca să fie prezent ambasadorul ţării respective şi fără ca discuţiile să fie înregistrate.

Comisia mai are pe ordinea de zi programate şi audierile fostului premier din guvernarea CDR, Victor Ciorbea, şi ale preşedintului PSD, Mircea Geoană, pentru anumite clarificări în derularea programului RomAg '98.

Comisia parlamentara de anchetă trebuie să depuna raportul final vizavi de starea actuală a sistemului de irigaţii şi de derularea programului RomAg'98 până pe 12 septembrie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close