Antena 3 CNN Politică Emil Constantinescu: Regimul Băsescu ? parodie a regimului Putin

Emil Constantinescu: Regimul Băsescu ? parodie a regimului Putin

Emil Constantinescu: Regimul Băsescu ? parodie a regimului Putin
16 Sep 2007   •   19:17

Atac extrem de dur al fostului preşedinte Emil Constantinescu la adresa actualului şef al statului, Traian Băsescu. Într-un interviu acordat Mediafax, Constantinescu afirmă că regimul Băsescu este doar o parodie a regimului Putin, ambii fiind promovaţi de serviciile secrete. Fostul preşedinte susţine că Băsescu este ?o paiaţă în mâna serviciilor?. Mai mult, Constantinescu afirmă că a văzut cu ochii săi documentele care confirmă că dosarul de colaborator al preşedintelui Băsescu a fost ars.

Emil Constantinescu analizează asemănările dintre carierele politice ale actualilor preşedinţi ai Rusiei şi României. Constantinescu apreciază că amândoi au fost aleşi de generaţia tânără din serviciile secrete. ?Amândoi au lucrat şi au locuit în străinătate în perioada comunistă: Vladimir Putin la Oficiul Rusesc de Informaţii pentru statele occidentale din RDG, Traian Băsescu la Agenţia NAVROM din Anvers, amândoi având de foarte tineri legături cu serviciile secrete comuniste. Vladimir Putin a (...) intrat în KGB la 17 ani, Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea încă din perioada studenţiei?, arată Constantinescu.

Odată ajunşi la conducerea statului, ambii au încercat să instaureze un regim de putere personală. Mai exact, Băsescu încearcă să conducă instituţiile prin agenţi acoperiţi, crede fostul preşedinte. ?De fapt, imaginea de forţă a preşedintelui Băsescu este un bluff. Preşedintele Băsescu este o simplă paiaţă în mâna serviciilor secrete şi a fost ales pentru că poate să fie total manipulat. Aici apare deosebirea dintre modelul rusesc şi cel românesc, diferenţa dintre original şi caricatură, caricatura derizorie?, susţine Constantinescu.

Fostul preşedinte afirmă că a văzut cu ochii săi documente care atestă că Băsescu ar fi colaborat cu Securitatea. Mai exact, procesul verbal de distrugere a dosarului de colaborator. ?Procesul verbal de distrugere a dosarului de securitate (...) se găseşte, în urma intervenţiei mele, ca şi actele privind toată colaborarea lui Băsescu din timpul securităţii, la CNSAS cu apostila ?conforme cu originalul? a directorului SRI şi ştampila acestei instituţii.?

În aceste condiţii, Constantinescu susţine că Băsescu îşi menţine imaginea cu ajutorul CNSAS, care ar fi definit ca o colecţie penibilă de persoane manipulabile politic.

Antena 3

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close