Antena 3 CNN Politică Eşec la negocierile din USL. Iohannis: PNL a propus ca eu să fiu vicepremier, ceea ce voi fi

Eşec la negocierile din USL. Iohannis: PNL a propus ca eu să fiu vicepremier, ceea ce voi fi

Eşec la negocierile din USL. Iohannis: PNL a propus ca eu să fiu vicepremier, ceea ce voi fi
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Feb 2014   •   13:43
UPDATE 14.01 - Klaus Iohannis a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu s-a ajuns la nici o soluţie în interiorul USL, privind problematica nominalizării sale pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor.

Iohannis a reafirmat însă determinarea sa de a fi vicepremier şi ministru de Interne.

"Vreau să clarific că acest lucru e treaba mea şi nu am nepărat nevoie de sfaturi decât dacă le cer eu. Pe de altă parte, e clar că noi, PNL, nu vom merge niciunde să cerem o lege pentru un om şi nici eu nu am de gând să intru într-o situaţie discutabilă. Reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier şi ministru de Interne şi voi face toţi paşii ceruţi de lege pentru a fi şi în legalitate şi a clarifica orice discuţie care s-ar pune înainte de a deveni vicepremier şi ministru", a spus primarul oraşului Sibiu.
   
El a spus că va face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate.
   
"Voi face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate, dar acest pas îmi aparţine, îl voi face atunci când trebuie şi atunci îl voi anunţa", a spus Iohannis.

"PNL a propus ca eu să fiu vicepremier. Ceea ce voi fi", a mai spus Klaus Iohannis.



UPDATE 13.30
- Şedinţa USL de la Vila Lac 1 s-a încheiat fără a se ajunge la un acord. Surse din interiorul Uniunii au afirmat că Klaus Iohannis refuză să demisioneze de la Primăria din Sibiu.

Klaus Iohannis susţine o conferinţă de presă astăzi, la ora 14.00, la sediul PNL.

Ştire iniţială 12.10
Liderii USL participă la o întâlnire de urgenţă la Vila Lac 1, pe tema nominalizării lui Klaus Iohannis pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor. 

Primarul Sibiului este şi el prezent la discuţii.

Premierul Victor Ponta a declarat pentru Mediafax că îl propune astăzi pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, pentru că instituţia are nevoie de stabilitate. Liderii USL trebuie să decidă şi dacă Iohannis poate ocupa şi funcţia de vicepremier.

Potrivit corespondentului Antena 3, Victor Ponta va bloca deocamdată celelalte propuneri ale PNL până când nu va fi rezolvată problema postului de vicepremier. Potrivit unor surse, PSD i-a cerut ferm lui Iohannis să renunţe la funcţia de primar al Sibiului.

Realizatorul "Punctul de Întâlnire" Radu Tudor a afirmat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că o remaniere a Guvernului nu poate fi făcută pe bucăţi, ci în bloc. Tocmai de aceea, şedinţa USL de astăzi are ca principala temă de discuţie nominalizarea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, ca vicepremier al Guvernului.



×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close