Antena 3 Politică Eugen Teodorovici: De asta nu voi vota legea carantinei!

Eugen Teodorovici: De asta nu voi vota legea carantinei!

de Gabriel Dano    |    10 Iul 2020   •   23:30
Eugen Teodorovici: De asta nu voi vota legea carantinei!
Sursa foto: Hepta

Eugen Teodorovici a anunţat, vineri seară, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, că nu va vota legea privind carantina şi izolarea. Senatorul PSD afirmă că nu doreşte să fie ”părtaş la restrângerea abuzivă a unor drepturi şi libertăţi, justificată doar de incapacitatea de a lua măsurile potrivite la momentul oportun”.

”Preşedintele face abia acum apel la dialog şi colaborare instituţională şi politică, după ce tot timpul a promovat un mesaj contrar. Orban ţine şi el pasul şi ne ordonă milităreşte să respectăm regulile, ameninţându-ne cu controale şi sancţiuni. Mesajul meu către guvernanţi şi către colegii din Parlament este că eu NU voi accepta niciodată să fiu părtaş la restrângerea abuzivă a unor drepturi şi libertăţi constituţionale, justificată doar de incapacitatea guvernanţilor de a lua măsurile potrivite la momentul oportun”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici spune că nu va vota legea privind carantina și izolarea deoarece aceasta ”încalcă incontestabil drepturi şi libertăţi fundamentale stabilite prin Constituţia României, printre care, cel mai grav - dreptul la viaţă şi dreptul la proprietate” şi ”confiscă din atribuţiile puterii judecătoreşti în favoarea unui comitet stabilit pe criterii netransparente, care poate decide total arbitrar izolarea cetăţenilor şi confiscarea sau distrugerea bunurilor celor care nu respectă legea”.

”Este picătura care a umplut paharul răbdării poporului român şi încă o dovadă a eşecului 'Guvernului meu' pe toate planurile. În acest moment singura şi cea mai bună soluţie este ca acest guvern să plece de bună voie şi cât mai repede pentru a mai putea spera să îndreptăm umilinţa, suferinţa şi dezastrul produse de către acesta. Fac apel, ca de fiecare dată, la responsabilitate

Nu votaţi doar ca sarcină de partid, ci votaţi cu conştiinţa datoriei împlinite şi responsabilităţii faţă de cei pentru care aveţi datoria morală de a apăra valorile fundamentale ale statului de drept”, a mai scris Teodorovici.

Senatul va dezbate, sâmbătă, legea privind carantina în calitate de for decizional. Legea a trecut de Camera Deputaţilor cu 266 de voturi ”pentru”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close