Antena 3 CNN Politică Europenii ne atenţionează din nou în privinţa corupţiei

Europenii ne atenţionează din nou în privinţa corupţiei

Europenii ne atenţionează din nou în privinţa corupţiei
04 Noi 2007   •   11:45

Preşedintele delegaţiei CSU în Parlamentul European, Markus Ferber, a avertizat Guvernul României, înaintea vizitei din această săptămână în România, să continue să urmărească atent reformele în domeniile agriculturii şi luptei împotriva corupţiei. În timp ce urează bun venit României ca membru al Uniunii Europene, într-un documenrt datat 4 noiembrie, la Bruxelles, Ferber face apel la Guvernul român să fie serios în îndeplinirea solicitărilor stabilite de Comisia Europeană. Acestea includ progresul în implementarea sistemului de administrare a fondurilor agricole şi furnizarea continuă de probe a luptei împotriva corupţiei şi crimei organizate.

Ferber a sprijinit cererea recentă a Comisiei Europene cu privire la necesitatea unor progrese suplimentare pentru instituirea agenţiei de plăţi care să distribuie fondurile europene agricultorilor români. Pe 10 octombrie, Comisia a comunicat guvernului că are în vedere reţinerea a 25% din banii alocaţi agricultorilor români, dacă administrarea şi controlul sistemului financiar nu sunt puse la punct înainte de 1 decembrie. Până în prezent, problemele se referă la software-ul pentru calcularea sumelor care trebuie plătite şi, de asemenea, la deficienţele legate de sistemul de identificare a parcelelor de pământ şi controalelor la faţa locului.

?Guvernul român are o sarcină foarte clară de îndeplinit. Dacă nu îndeplineşte termenul limită, Uniunea Europeană nu va avea altă posibilitate decât să reţină banii agricultorilor români?, a afirmat Ferber. În 2008, România ar trebui să primească 443 de milioane de euro în plăţi directe pentru fermieri.

Mai multe progrese sunt, de asemenea, necesare în lupta împotriva corupţiei, a adăugat Ferber. ?În ultimul raport asupra progreselor României, din iunie 2007, Comisia Europeană a identificat un număr de puncte unde guvernul trebuie să facă mai multe, cum ar fi îmbunătăţirea condiţiilor în ceea ce priveşte procedurile judecătoreşti de tratare a corupţiei la nivel înalt. Un angajament politic ferm este necesar pentru a face din lupta împotriva corupţiei un proces ireversibil?, a spus Ferber.

Un grup de cinci membri germani ai delegaţiei CDU/CSU în Parlamentul European va vizita România în perioada 7 - 9 noiembrie. Markus Ferber este preşedintele delegaţiei CSU şi copreşedinte al delegaţiei CDU/CSU în Parlamentul European. Ferber este membru al Comisiilor de buget şi control bugetar al Parlamentului European.

Rompres

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close