Antena 3 CNN Politică Exces de putere. Iohannis a mințit. Avem documentul!

Exces de putere. Iohannis a mințit. Avem documentul!

Exces de putere. Iohannis a mințit. Avem documentul!
30 Noi 2018   •   21:49

Oana Zamfir a prezentat, vineri, la "Exces de putere", noi documente-bombă despre dosarele lui Klaus Iohannis.

Citește și: Noi dosare ale lui Klaus Iohannis ies la iveală

Șeful statului declara, recent, că nu a avut niciun dosar, toate fiind clasate, el subliniind că nu a comis nicio ilegalitate sau vreo faptă penală.

"Eu n-am avut niciun dosar. Toate s-au clasat şi asta se numeşte că nu am avut un dosar. Am văzut că acest harnic Dragnea, cu valizele lui - nici nu este original, aşa între noi fie vorba - el adună articole pe care dvs şi alţii le-aţi scris pe parcursul acelor cinci campanii electorale în care am fost.

Aceste clasări nu s-au făcut fiindcă mă cunosc cu Lazăr unu sau Lazăr doi sau cu altcineva, nu i-am cunoscut pe aceşti oameni, nici nu am vreun fel de relaţii personale. Avem relaţii instituţionale. Aceste dosare toate s-au clasat, fiindcă nu există fapte.

Citește și: Câte dosare avea Iohannis în campanie. "Avem mari semne de întrebare dacă nu cumva acest dosar este încă activ"

Eu ştiu foarte bine ce am făcut şi la Primărie, şi înainte de Primărie, şi la Preşedinţie. Şi poate că este important pentru români să ştie şi de la mine - eu nu am comis niciodată o ilegalitate sau faptă penală, lucru care este la fel de adevărat şi pentru soţia mea, Carmen", a precizat Klaus Iohannis, pe 13 noiembrie, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a mințit, iar Berta Popescu, senior editor Antena 3 a venit cu dovada.

"Ultimul răspuns a venit de la Parchetul Tribunalului Sibiu și ne-au spus cei de acolo că pe rolul Parchetului Tribunalului Sibiu au fost 18 dosare în care a fost vizat Klaus Iohannis. E adevărat că unele dintre ele fuseseră declinate de la Parchetul Curții de Apel sau de la Parchetul Judecătoriei Sibiu. Le-am dat la o parte pe cele de la celelalte parchete și am rămas la 10 dosare care au fost și s-au înregistrat direct la Parchetul Tribunalului Sibiu și acolo au fost soluționate. Așadar 10 noi, pe lângă celelalte 17 de la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia și încă 19 la Parchetul Judecătoriei Sibiu", a spus Berta Popescu.

Un nou dosar al președintelui Iohannis, preluat de DIICOT

Potrivit documentului obținut de Berta Popescu, în anul 2006 a fost trimisă o adresă de la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia la Parchetul General prin care cei din urmă erau informați cu privire la toate lucrările efectuate în toate dosarul 42/P/2006.

"(...) Se menționează că li s-au adus la cunoștință învinuirile (cu excepția lui Braune Stephan M.I.) și că au fost audiați în această calitate procesuală. În legătură cu acest dosar a fost identificată plângerea formulată de numitul Bucșa Radu Gabriel împotriva rezoluției de începere a urmăririi penale din 12.06.2006, respinsă prin rezoluția procurorului general Vasile Luha nr. 621/II/2/2006 din 10.07.2006", se arată în document.

Unde poate fi găsit Augustin Lazăr în dosarele lui Klaus Iohannis?

În 28 octombrie 2014. Augustin Lazăr, fiind la acea vreme la Parchetul Curții de Apel Alba, este cel care a repartizat un dosar cu privire la Klaus Iohannis unui procuror din Parchetul Curții de Apel.

"Vorbim despre acel dosar pe care cei de la Parchetul General l-au trimis la Alba după ce au clasat infracțiunile cu privire la conflictul de interese. Cristian Lazăr a clasat atunci pe conflictul de interese și a decis să fie continuată urmărire penală cu privire la alte infracțiuni.

Acest dosar a fost distribuit de Augustin Lazăr unui procuror din subordine și anume domnului Iustin Bic. Dar și mai interesant de atât: tot în anul 2014, domnul Augustin Lazăr, procuror general adjunct la Parchetul Curții de Apel Alba, a distribuit un alt dosar, tot cu privire la Klaus Iohannis, exact vecinei domnului Iohannis, procuroarea Maria Capră, care și ea a instrumentat acel dosar și l-a clasat până la urmă", a precizat Berta Popescu.

 

×
Subiecte în articol: Exces de putere Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close