Antena 3 CNN Politică Fanion cu însemnele Casei Regale Cioabă şi propriul portret în cărbune, cadouri primite de Băsescu

Fanion cu însemnele Casei Regale Cioabă şi propriul portret în cărbune, cadouri primite de Băsescu

Fanion cu însemnele Casei Regale Cioabă şi propriul portret în cărbune, cadouri primite de Băsescu
Sursa foto: Traian Bãsescu
19 Ian 2010   •   12:00

90 de cadouri de protocol, în valoare totală de 4.920 euro a primit preşedintele Traian Băsescu în anul 2009. Printre ele se numără tablouri, plachete, un chimir, propriul său portret în cărbune, un fanion cu însemnele Casei Regale Cioabă. Şeful statului a păstrat doar două tablouri şi un serviciu de masă azer pentru servit băuturi, restul darurilor intrând în patrimoniul instituţiei prezidenţiale.
Potrivit listei bunurilor primite cu titlu gratuit, cu prilejul unor acţiuni de protocol, în anul 2009, existentă pe siteul Preşedinţiei, Traian Băsescu a primit un fanion cu însemnele Casei Regale Cioabă, pe caseta de prezentare fiind brodat cu fir auriu "Domnului TRAIAN BĂSESCU, Preşedintele României", un chimir lat, două traiste ţărăneşti, o icoană cu Iisus Hristos pictată pe coajă de copac, o plachetă "Harta Lumii, cu Ierusalimul în centru", cu diametru de 19,5 centrimetri, un tablou "Traian Băsescu", în cărbune, un tablou "Revenirea în sat", pictură în ulei, semnat Georgeta Pamfil Manta.
Şeful statului a mai primit un ceainic decorativ din porţelan, cu motive naţionale tradiţionale ruseşti, alb cu decoraţiuni albastre, realizat de artistul plastic Azarova, o plachetă care reprezintă harta Afganistanului, una cu textul "Preşedintelui României ? Detaşamentul special Afganistan ? Kabul 2005", "Să trăim bine",
Traian Băsescu a păstrat doar trei cadouri, restul rămânând în patrimoniul Preşedinţiei: un serviciu de masă tradiţional azer, pentru servit băuturi, evaluat la 150 de euro şi două tablouri, unul foto reprezentând pe preşedintele Turkmenistanului Gurbangulî Berdâmuhamedov şi pe preşedintele României "călări pe cai", evaluat la 50 de euro şi unul intitulat "Sirene în port", în ulei, cu semnatura pictorului şi certificat de autenticitate, evaluat la 35 de euro.
Potrivit legii, demnitarii trebuie să declare cadourile de peste 50 de euro primite în exerciţiul funcţiei. Cadourile estimate a valora până în 200 euro pot fi păstrate de demnitar, cele evaluate peste această sumă putând fi păstrate dacă demnitarul achită diferenţa între 200 euro şi valoarea cadoului respectiv.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cadouri protocol portret
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close