Antena 3 CNN Politică Fermierii şi reprezentanţii ministerului Agriculturii au ajuns la un acord

Fermierii şi reprezentanţii ministerului Agriculturii au ajuns la un acord

Fermierii şi reprezentanţii ministerului Agriculturii au ajuns la un acord
24 Oct 2007   •   19:51

După trei zile de proteste în stradă, fermierii şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii au reuşit să ajungă la un acord. Subvenţiile vor fi majorate pentru cei care au mai mult de trei bovine, până la nivelul de 490 lei pentru fiecare animal. Iniţial, sindicaliştii ceruseră o subvenţie de 1.000 de lei pentru crescătorii cu ferme autorizate de taurine.

Şi crescătorii care au una sau două bovine vor primi sprijin de la stat, în cazul în care vor decide să se orienteze pentru producţia de lapte pentru piaţă, nu doar pentru consumul propriu. Începând cu anul viitor, statul va investi în utilaje performante şi vor fi finanţate achiziţiile de animale de calitate genetică superioară.

Ministrul Agriculturii a precizat că statul nu poate oferi subvenţii peste plafonul impus de Uniunea Europeană, de 170 de milioane de euro.

Fermierii care au pichetat ministerul i-au oferit ministrului Agriculturii, Dacian Cioloş, un tăuraş - ca simbol al înţelegerii parafate. Tăuraşul a fost botezat „Speranţa” şi va fi crescut la una din fermele din apropierea Bucureştiului. Secretarul general al Ministerului Agriculturii a fost însărcinat cu supravegherea modului în care este îngrijit tăuraşul.

Antena 3

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close